Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Detalji sukoba u Imotskom: teško stradali mladić napadaču rekao 'dobra ti je cura', dobio nogom u glavu

Vjenčanje i svadba održani su usprkos krvavom sukobu

06.06.2022., Zagreb - U ulici Drage Gervaisa pronadjeni mrtvo tijelo zenske osobe s tragovima koji upucuju na nasilnu smrt. Osoba koja se dovodi u vezu sa dogadjajem je privedena u sluzbene prostorije. Policijski ocevid.   Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL/Ilustrativna fotografija

Policija je završila istraživanje nad 20-godišnjakom za kojeg se sumnja da je sinoć, oko 19:20 sati u Imotskom, fizički napao 27-godišnjaka i nanio mu teške i po život opasne ozlijede. Uz kaznenu prijavu 20-godišnjak je predan pritvorskom nadzoniku zbog postojanja osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela Osobito teška tjelesna ozljeda, javlja policija.

Kako smo izvijestili ranije, sukob se dogodio prije svadbe u Imotskom. Novinari Dalmatinskog portala razgovarali s jednim od gostiju koji tvrdi da su oba dukobljena mladića bili gosti, te da je svemu doprinio alkohol. “Mladoženjin prvi rođak iz Imotskog je već prije svadbene večere bio dobro pod gasom. Sin poznatog imotskog ugostitelja mu je u jednom trenutku navodno ‘pogledao’ djevojku, što se ovom nije svidjelo. Nokautirao ga je nogom u glavu”, rekao je očevidac.

Vjenčanje održano usprkos tučnjavi

Stradali 27-godišnjak je još uvijek u bolnici, u teškom stanju i životno ugrožen. Još detalja o ovom slučaju večeras donosi Slobodna Dalmacija, koja piše kako žrtva živi i radi u okolici Stuttgarta. Napadač je iz Omiša i navodno je prijatelj mladoženje. Kako doznaje splitski dnevnik, ozlijeđeni mladić navodno je Omišaninu rekao dok su hodali prema crkvi: “Dobra ti je cura”, što je njega toliko razjarilo da ga je udario nogom u glavu. Vjenčanje i svadba održani su usprkos krvavom sukobu.

Mještani Imotskog za Slobodnu su kazali da se dan prije vjenčanja po gradu divljalo autima, a na samoj svadbi čule su se razne psovke i uvrede između gostiju. Prema istom izvoru, i neposredno prije vjenčanja palile su se gume i bilo je dosta alkoholiziranih gostiju.