Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Dežulović: 'Bi li Plenkoviću i Bozaniću isto rekli da ne trebaju ići u bolnicu i preporučili im da pišaju u lonac?'

Berošu je postavio tri pitanja, i napisao da je svaki odgovor za "ostavku ministra, premijera i cijele Vlade"

FOTO: N1

Boris Dežulović komentirao je potresne događaje koji su prethodili smrti poznatog novinara Vladimira Matijanića. Kolumnist je napisao da “paraliziran od bijesa i tuge”, dva i pol dana nije o tome mogao napisati niti riječi. Zatim je uputio tri pitanja ministru zdravstva.

U njima se zapitao, kako je napisao, bi li Plenkoviću, nekom HDZ-ovom županijskom pročelniku ili nadbiskupu Bozaniću isto kao i Matijaniću rekli da nema potrebe za hospitalizacijom, te im preporučili da “pišaju u lonac” i “jedu štapiće”. Na kraju je ustvrdio da su pitanja kolokvijalna, i da je “svaki odgovor za ostavku ministra, premijera i cijele Vlade”. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Tog petka na terasi sam zajedno s Rosom prestravljen slušao izravni telefonski prijenos Deinog očaja pred zatvorenim vratima njihovog malog podstanarskog stana, sat i deset minuta nijemog užasa prekidanog iznutra zvukovima pumpe za kisik i Pukinog lajanja.

‘Paraliziran od bijesa i tuge’

Paraliziran od bijesa i tuge, dva i pol dana nisam o tome rekao ni napisao ni riječi. Skromna pamet i nešto bogatije iskustvo naložili su da ne žurim. Reći ćeš ili napisati nešto što ćeš požaliti. Smiri se.

Danas, nakon dva dana, smiren i hladne glave imam samo jedno pitanje za ministra zdravstva. Dobro, tri. Da je pred hitni infektološki odjel stigla crna limuzina s nadbiskupom Bozanićem, sa svim dijagnozama i simptomima poput Vladinih, da li bi mu rekli da nema potrebe za hospitalizacijom? Da je hitnu pomoć samo jednom, a ne dvanaest puta, zvala supruga premijera Plenkovića, sa svim dijagnozama i simptomima poput Vladinih, da li bi mu rekli da ne treba u bolnicu i da piša u lonac? Da je hitna pomoć nakon tri dana stigla u kuću nekog HDZ-ovog županijskog pročelnika s istim dijagnozama i simptomima poput Vladinih, da li bi mu rekli da nije za bolnicu, preporučili da jede slane štapiće i otišli?

‘Raspuštanje besmislene hrvatske države’

Molim, samo kratak odgovor: da ili ne?

Ne, ne, vrlo jednostavno: da ili ne?

Pitanje je, jasno, kolokvijalno. Svaki je odgovor za ostavku ministra, premijera i cijele Vlade, proglašenje Dana poraza i domovinske zaludnosti, fajront i raspuštanje besmislene hrvatske države. Danas, nakon dva dana, smiren i hladne glave jebem vam mater svima, do posljednjeg. Mater vam jebem”, napisao je Dežulović.

Tog petka na terasi sam zajedno s Rosom prestravljen slušao izravni telefonski prijenos Deinog očaja pred zatvorenim…

Posted by Boris Dežulović on Sunday, August 7, 2022

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više