Politika & Kriminal

Dio zapadnog Zagreba ostao bez grijanja, opet je pukao vrelovod. Iz HEP-a se kunu da taj nisu popravljali preko ljeta

Građani na Facebooku pišu da se smrzavaju

12.10.2021., Zagreb -  Puknula je cijev vrelovoda na Horvacanskoj kod krizanja s ulicom Brace Domany. Sanacija kvara je u tjeku
FOTO: PIXSELL

Na zagrebačkim Srednjacima pukla je toplovodna cijev, zbog čega je dio Zagreba jutros bez grijanja. Na stranicama HEP Toplinarstva osvanula je obavijest da je jutros u šest sati privremeno obustavljena isporuka toplinske energije krajnjim kupcima u naseljima Jarun, Gajevo, Staglišće, Gredice i Vrbani zbog sanacije puknuća magistralnog vrelovoda na Horvaćanskoj cesti.

U HEP-u predviđaju da će im za sanaciju trebati cijeli jedan dan i da će grijanje biti pušteno sutra ujutro. Naveli su i da je vrelovod puknuo zbog starosti i korozije cijevi uzrokovane izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici.

“Predmetna dionica vrelovoda nije bila u obuhvatu radova revitalizacije vrelovodne mreže koji su se provodili ovog ljeta, međutim, ista je u planu zamjene kroz sljedeće dvije godine u sklopu projekta Revitalizacije vrelovodne mreže na području grada Zagreba”, području iz HEP-a koji korisnicima poručuju i da njihovi radnici ulažu maksimalne napore da se puknuće vrelovoda sanira u što kraćem roku. Kupce mole za strpljenje i razumijevanje.

Stanovnici nisu zadovoljni

No, na Facebook grupi Moji Srednjaci vidi se da ljudi baš razumijevanja, posebno nakon što su dobar dio ljeta i početak jeseni proveli bez tople vode u sklopu radova na revitalizaciji vrelovoda. Građani se javljaju i ispituju druge imaju li oni grijanje.

Jedna žena je napisala kako je pukla cijev kod Braće Domani na broju 8, a voda šiklja iz cijevi. Druga piše da nemaju grijanja u ulici Srednjaci, a treća da je isto na Knežiji. “Mislim da će nam ovakva biti cijela zima, a račune će uredno slati”, napisao je jeda član grupe. “Vani je je***ih šest stupnjeva, užasno je hladno, a mi nemamo grijanje”, jedan je od komentara, dok je netko napisao i kako se smrzava i susjedni Jarun.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu