Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal DIP podnosi kaznenu prijavu DORH-u zbog Karamarkove izjave o krađi mandata

Karamarko je rekao kako postoje indicije da je HDZ pokraden

03.11.2015., Zagreb - U auli Rektorata Sveucilista povodom Dana Sveucilista u Zagrebu odrzana svecana sjednica Senata. Branko Hrvatin. 
Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Državno izborno povjerenstvo (DIP) očitovalo se o izjavi prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka o tome kako postoje indicije da je Domoljubna koalicija u noći parlamentarnih izbora navodno pokradena za pet ili šest mandata.

‘Izjava g. Tomislava Karamarka, prvog potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske, upućuje na sumnju u pravilnost izbornih rezultata kroz navod o postojanju indicija o “krađi” mandata. Zbog navedenog DIP će Državnom odvjetništvu RH podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog mogućeg počinjenja kaznenog djela izborne prijevare’, priopćeno je u ponedjeljak iz Izbornog povjerenstva.

Priopcenje u Svezi Izjave g. Karamarka by Marko Banušić

Karamarko tvrdi da su pokradeni za 5,6 mandata

Podsjetimo, Karamarko je na HDZ-ovom skupu u Imotskom u subotu izjavio: “postoje indicije, (…) da smo potkradeni za 5 ili 6 mandata, moram i to reći, ali ispitat ćemo to“.

Jučer je, pak, na službenom Facebooku Karamarko izrazio nadu da će nadležna državna tijela progovoriti o načinu kako je u državno vlasništvo u vrijeme vladavine SDP-a dospjela tvrtka APIS, koja je imala potpuni nadzor nad biračkim popisima i prebrojavanjem glasova na paralamenatarnim izborima, te istaknuo kako će to biti početak rasvjetljavanja što se događalo u izbornoj noći 8. na 9. studenoga 2015.

[APISOM UPRAVLJA SDP] Veliku pozornost javnosti izazvala je moja izjava o sumnji u lažiranje izbornih rezultata. O tome…

Gepostet von Tomislav Karamarko am Sonntag, 24. Januar 2016

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više