Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Direktor iz Đurđevca varao ljude po županiji. Uzimao im predujme za aute koje nikad nije isporučio

Pedesetogodišnjaka istražuje Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici

09.05.2017., Slavonski Brod - U Zupanijsko drzavno odvjetnistvo privedena su dvojica muskaraca koji su sa subote na nedjelju u Novoj Gradiski opljackali pumpu, porazbijali kafic i zabili se automobilom u izlog pa pucali. 
Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
FOTO: Ilustrativna fotografija / Ivica Galovic/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici pokrenulo je istragu protiv 50-godišnjeg direktora tvrtke iz Đurđevca zbog malverzacija teških više od 100.000 kuna, piše Podravski.hr.

U Općinskom državnom odvjetništvu sumnjaju da je, od srpnja prošle godine do svibnja ove godine, prevario petoricu muškarca iz Koprivničko-križevačke županije.

Kako se prevara odvijala?

Direktor je te ljude uvjerio da će im prodati motorna vozila i druge pokretnine tvrtke, te je od njih zatražio da mu unaprijed uplate predujam ili punu dogovorenu cijenu.

Od petorice muškaraca potom je uzeo iznose veće od 82.000 kuna, te im izdao lažne račune. Međutim, pokretnine im nikada nije dao.

Prevario i jednog stečajnog upravitelja

Uz ove prevare, tužitelji istog direktora sumnjiče za još jednu i to vrlo sličnu. U njoj se kao žrtva našla jedna tvrtka iz Zaboka, odnosno njen stečajni direktor.

Kako navode, 50-godišnjak je u studenom prošle godine stečajnom upravitelju iz Zaboka lažno predočio da će njegova tvrtka kupiti i platiti razni elektromaterijal u vrijednosti većoj od 20.000 kuna. Stečajni upravitelj direktoru je isporučio dogovorenu robu, međutim ovaj mu je nakon toga nije platio. U Odvjetništvu sumnjaju da direktor od samog početka nije ni namjeravao platiti dostavljenu robu.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više