Ministrici se javila inspekcija iz škole u kojoj je cura žigosana, situacija za ravnatelja izgleda loše

Nalaz inspekcije nije gotov, ministrica je prve rezultate javila preko Facebooka

ZADNJA IZMJENA: velj 8, 2019

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak maloprije se oglasila na svojoj službenoj Facebook stranici povodom slučaja iz srednje škole u Zadru, u kojem je dječak prvog razreda žigosao ruku svoje kolegice slovom U, a ravnatelj škole poručio da je to ‘dječja igra’ učenika ‘s poteškoćama u razvoju’.

Ministrica je, naime, u Ekonomsko-birotehničku i trgovačku školu poslala inspekciju. Kaže da su, iako nalaz još nije gotov, nesumnjivo otkriveni propusti u radu ravnatelja.

Upravo sam dobila prve informacije iz Zadra. Do sada je u inspekcijskom nadzoru, koji i dalje traje, nedvojbeno utvrđeno…

Objavljuje Blaženka DivjakPetak, 8. veljače 2019.

Nadzor gotov početkom sljedećeg tjedna

“Upravo sam dobila prve informacije iz Zadra. Do sada je u inspekcijskom nadzoru, koji i dalje traje, nedvojbeno utvrđeno da postoje propusti i nepravilnosti u radu ravnatelja, kao stručnog i poslovodnog voditelja Škole, no tek će se po konačno utvrđenom stanju moći utvrditi opseg i težina nepravilnosti, a prema čemu će se postupati u skladu s propisima i ovlastima. Očekujem da će u prvoj polovici sljedećeg tjedna biti okončan nadzor te će biti poznati svi detalji slučaja”, napisala je na Facebooku.

Dakle, u zadarskoj Ekonomsko – birotehničkoj i trgovačkoj školi jedan učenik prvoga razreda u srijedu je užarenim predmetom u obliku slova ‘U’ žigosao kolegicu iz razreda, dok je drugog učenika također opekao. U razredu za vrijeme nastave. Djevojčica je opečena dva puta, po ruci, a dječak jednom po vratu. Ravnatelj je pokušao umanjiti incident, svalio ga je na ponašanje ‘djece s poteškoćama u razvoju’ i na dječju igru. Ministarstvo znanosti i obrazovanja u četvrtak je u školu uputilo prosvjetnu inspekciju, a u slučaj se uključila i zadarska policija.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program