Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Djelatnik Posmrtne pripomoći ima neobičan model izbjegavanja kazni za parking; hini da je ožalošćen tako što stavlja osmrtnice pod staklo

Gospodina koji peca samilost nekoliko dana snimao je jedan stanar Gajeve

FOTO: Marijan Podvorec

Zagrepčanin Marijan Podvorec, inače stanar Gajeve ulice, tvrdi da jedan djelatnik zagrebačke Udruge za solidarnu posmrtnu pripomoć na neobičan način izbjegava plaćanje parkinga i kazne prometnih redara. Ispod vjetrobranskog stakla stavlja osmrtnice i tako peca samilost.

“Uvijek parkira ispred zgrade Udruge, u Gajevoj 28. Prekjučer je ispod šoferšajbe stavio jednu, a jučer drugu partu”, rekao nam je gospodin Podvorec koji je fotografirao djelatnikov auto. Vozač je ostavio na mjestu koje nije predviđeno za parking, neposredno uz raskrižje. Oba je puta prošao nekažnjeno.

“Znao je parkirati i na cesti”

“Očito je uspio zavarati prometne redare. Valjda su, vidjevši osmrtnicu, pomislili da je imao smrtni slučaj u obitelji, odnosno da rješava proceduru oko ukopa neke bliske osobe. No ja znam da je on ustvari njihov djelatnik”, kaže. Podvorec tvrdi da već dulje vrijeme svjedoči metodama kojima ovaj vozač izbjegava plaćanje parkinga.

Marijan Podvorec

Ponekad je, kaže Podvorec, znao je parkirati i na cesti, s uključena četiri žmigavca. Za komentar smo se obratili predsjedniku Udruge za solidarnu posmrtnu pripomoć Marku Sapunaru, ali do objave ovoga teksta nismo primili odgovor.

Podvorec je fotografije jučer objavio na popularnoj Facebook stranici I to je Zagreb

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više