Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Djevojčice u Sesvetama napale vršnjakinju, završila je u bolnici: ‘Cipelarile su je i snimale’

Tri su završile u pritvoru, a ostale su pušteni sukladno zakonu, jer su mlađe od 14

05.10.2022.,  Sesvete - Policijski ocevid u Novoselskoj ulici gdje je nepoznati pocinitelj zapalio automobil Audi i ispalio vise hitaca prema 56-godisnjaku. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
FOTO: Marko Prpic/PIXSELL/Ilustrativna fotografija

Zagrebačka policija danas je objavila kako su 14. ožujka u večernjim satima, ispred škole na Trešnjevci, dvojica maloljetnika napala svog vršnjaka, a njihova prijateljica ih je snimala. Snimka se zatim proširila društvenim mrežama.

“Kriminalističko istraživanje se nastavlja s ciljem utvrđivanja okolnosti širenja snimke događaja, dok će protiv osumnjičenih maloljetnika u odnosu na navedeni događaj biti podneseno posebno izvješće Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu”, izvijestili su iz policije.

Slično i u Sesvetama

Istoga dana, 14. ožujka, slična situacija dogodila se i u Sesvetama. Grupa od šest maloljetnica, također pred školom, presrela je svoju vršnjakinju. Srušile su je na tlo i zatim su je, dok je ležala, udarale rukama i cipelarile. Jedna od njih sve je to snimala. Napadnutoj djevojci pomoć je pružena u KB Dubrava.

Protiv osumnjičenih maloljetnica Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu podnesena je kaznena prijava. Tri su završile u pritvoru, a ostale su puštene, sukladno zakonu, jer su mlađe od 14. O događaju je obaviješten nadležni područni ured Hrvatskog zavoda za socijalni rad.

Policija poslala priopćenje

“Kroz objavljivanje priopćenja za javnost koristimo priliku ukazati ne samo na ozbiljnost i posljedice vršnjačkog zlostavljanja, već i na sekundarnu viktimizaciju žrtve kroz daljnju distribuciju snimki koje kod takvih događaja kolaju među mladima putem društvenih mreža.

Također koristimo priliku prenijeti u javnost poruku da policija po saznanjima o ovakvim i sličnim događajima žurno intervenira i poduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u suradnji sa svim tijelima koja sudjeluju u postupku zaštite dobrobiti maloljetnih i žrtava i počinitelja. U konačnici, snimanje ovakvih događaja i daljnja distribucija kažnjivo je ponašanje koje se kroz kriminalističko istraživanje prijavljuje nadležnom državnom odvjetništvu”, kažu iz policije.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više