Dobro vidite, to bivša predsjednica RH pokazuje srednji prst Miroslavu Škori

Kolinda Grabar Kitarović poslala je Jutarnjem listu privatnu fotografiju

ZADNJA IZMJENA: lip 18, 2020
Foto: Poslano Jutarnjem listu iz privatne arhive

Nakon jučerašnje izjave Miroslava Škore kako se silovane žene koje zatrudne oko abortusa moraju dogovoriti s obitelji, uslijedile su žestoke reakcije. Akciji pokazivanja srednjeg prsta priključile su se i mnoge poznate žene; prva je bila jutros osječka dogradonačelnica Žana Gamoš, a viralna je postala i novinarka Danka Derifaj.

Dosta neočekivano, maloprije je istupila i bivša predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović. Jutarnjem listu poslala je fotografiju sebe kako drži srednji prst i izjavila kako se pridružuje svim ženama koje ovim “nepristojnim” činom pokazuju svoj stav i dižu glas protiv onih koji ih pokušavaju vratiti stoljećima unazad.

‘Prošlo je vrijeme kad je žena sjedila u ćošku’

“Prošlo je vrijeme kad je žena sjedila u ćošku i čekala što će baja reći. Uvijek sam bila za život, ali i za život koji ima pravo na izbor. Bez pritiska, bez stigmatizacije i uvjetovanja, posebno u najosjetljivim životnim situacijama poput silovanja. Stoga i ja u znak potpore dižem srednji prst za nas žene i naša prava, ali i za muškarce koji nas podržavaju’, rekla je bivša predsjednica Grabar – Kitarović za Jutarnji.

 

Raniji današnji Facebook istupi na ovu temu:

Cijeli dan sam iskopčana i sad vidim da je glavna tema imaju li silovane žene pravo glasa. Muškarci nas uzeli u usta i…

Gepostet von Danka Derifaj am Mittwoch, 17. Juni 2020

Milo moje, evo damski odgovor na džentlmensko razmišljanje genijalaca koji imaju savjete što silovana žena treba napraviti. Pa se posavjetuj! 🤬#svogatijelagospodarica #ajdukućunakrajusela #pokažiiti

Gepostet von Žana Gamoš am Mittwoch, 17. Juni 2020

Više s weba
Ostanite uz telegramov program