Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Dodik je u Moskvi, dao intervju ruskoj agenciji. Nježno o Putinu: 'On je prijatelj svih naroda'

Ponovio je da se Republika Srpska protivi ulasku BiH u NATO savez

FOTO: Dnevnik.hr

Milorad Dodik i danas je u posjetu Rusiji gdje se sastao s Vladimirom Putinom. Ruska RIA ga je tamo intervjuirala. Dodik im je ispričao kako je pozvao Putina da posjeti Banju Luku i da bude na otvorenju obnovljene ortodoksne crkve. S obnovom im je, ispričao je, pomogla ruska ortodoksna crkva.

Kazao je da se radi o kompleksnom projektu za koji je Putin izrazio interes. “Već sam ranije pozvao predsjednika Putina da dođe na otvorenje, a on je obećao doći. Nadam se da će moći, bez obzira na sve. S naše strrane spremni smo ga pozvati opet i opet”, dodao je.

Dodik je za RIA Novosti rekao i da je “ulazak BiH u NATO nemoguć” jer će se “Republika Srpska tome protiviti”. “Srpski narod, Republika Srpska, ne podržavaju članstvo u NATO savezu. To je naša stalna pozicija, unatoč svim događajima na globalnoj sceni, pritiscima i raznim faktorima koji tjeraju na odluku da se uđe u NATO”, kazao je.

Kaže da je Putin prijatelj svih naroda

Rekao je da je “predsjednik Putin veliki prijatelj srpskog naroda kao i svih naroda”. Osvrnuo se i na sankcije koje je EU uvela Rusiji rekavši da je Rusija i dalje partner BiH, unatoč sankcijama koje su uvedene te ocijenio da će te sankcije imati posljedice, i to negativne, najviše na one koji su ih uveli, odnosno na EU.

Jedna od tema o kojoj je govorio je bio i odnos Zapada prema BiH. Rekao je kako Zapad misli da ima pravo “držati predavanja svima”. Rekao je da uplitanje Zapada vidi svaki dan. “Zapad ima svoje favorite na izborima, a ja sam na drugoj strani”, rekao je i potužio se na sankcije koje su mu uveli Amerikanci i Britanci pa dodao kako se već naučio nositi se s time.

Ocijenio je i da Zapad financira i promovira svoje kandidate. “Neke financira Zapad, daje im logističku podršku, uključujući i pomoć s društvenim mrežama”, kazao je.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više