Dogovor Keruma i Krstulović Opare sada je i služben, konstituirano je splitsko Gradsko vijeće

Za predsjednika Gradskog vijeća izabran je Jure Šundov

ZADNJA IZMJENA: srp. 17, 2017

Splitsko Gradsko vijeće danas je konstituirano, a za predsjednika je s 18 glasova za, 14 protiv i jednim suzdržanim izabran Jure Šundov s liste Željka Keruma, javlja HRT. Za potpredsjednike Gradskog vijeća izabrani su HDZ-ov Petar Škorić i Marijana Puljak iz stranke Pametno.

Nakon što su njegovu ponudu o suradnji odbili stranka Pametno i MOST, splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara prije dva tjedna dogovorio je koaliciju sa Željkom Kerumom.

Sjednica bila zakazana za 3. srpnja

Iako su tijekom predizborne kampanje izmijenili niz uvreda, Opara i Kerum su nakon dogovora o koaliciji napominjali kako to sve treba zaboraviti jer “treba misliti na dobrobit Splita i Splićana”.

Iako je konstituirajuća sjednica bila zakazana za 3. srpnja, otkazana je do danas kako bi splitski HDZ i HGS uskladili detalje koalicijskog sporazuma, o kojem i dalje nije poznato previše detalja.

Splitsko Gradsko vijeće, inače, broji 35 vijećnika a na nedavnim lokalnim izborima HDZ je osvojio 11, a HGS 8 vijećničkih mandata, dok je stranka Pametno osvojila sedam, Mostu je pripalo pet, a SDP-u četiri vijećnička mandata.