Dok se njihov razarač zamalo zabio u američki ratni brod, ruski mornari su se bezbrižno sunčali na palubi. Evo snimke

Očito su scene koje nas podsjećaju na Top Gun sasvim normalna stvar u ruskoj vojsci

ZADNJA IZMJENA: lip 11, 2019
Foto: Screenshot

Prošloga tjedna, ruski i američki vojni brod skoro su se sudarili u Istočnom kineskom moru, što je, nimalo čudno, vijest koja je prilično odjeknula u američkim i ruskim, ali i svjetskim medijima. Američka mornarica je kamerom zabilježila umalo koban trenutak, no čini se da je mnogima promaknuo jedan zbilja bizaran detalj sa snimke. Naime, u trenutku tog bliskog susreta, na palubi ruskog broda mornari su se bezbrižno sunčali bez svojih odora. Sada je za ruske medije istupio umirovljeni admiral Valentin Selivanov, koji je bio na jednoj od rukovodećih pozicija u ruskoj mornarici.

Admiral je ispričao da takvo sunčanje na pramcu nije ništa neobično, ako niste u ratu. “Postoji vrijeme za ratovanje, a postoji i vrijeme za sunčanje. Ako se jedan sunčao na pramcu, sigurno ih se još barem desetak sunčalo na drugim dijelovima broda. I da, ako se želite sunčati, morate skinuti barem majicu”, obrazložio je ruski admiral.

Sretni su što služe na jugu

Prema izjavama Selivanova, dio posade je bio na pauzi i zasluženo se odmarao. “Istočno kinesko more. Naš brod plovi na otvorenom moru… Mornari i časnici su imali ručak. Bili su na pauzi nakon ručka i bili su sretni što služe na jugu”, kaže.

Inače, ruski i američki brod umalo su se sudarili u petak prošloga tjedna kada je USS Chancellorsville naglo izmijenio svoj kurs i došao u putanju ruskog razarača Admiral Vinogradov. Sudar je izbjegnut za samo 50 metara, a Amerikanci i Rusi su se međusobno optužili za mogući sudar. Američka sedma mornarica je zanijekala rusku verziju priče, te je Ruse optužila za potencijalno izazivanje nesreće.

Objavili su i snimke incidenta.

Ivan Luzar
Telegram autor
1808 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program