Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Đoković na letu iza podneva, napušta Australiju

Bit će na letu Emiratesa za Dubai u 12 i 30 sati po našem vremenu

18.09.2021., Visoko, Bosna i Hercegovina - Novak Djokovic ponovo je stigao u Visoko i obisao piramide.rPhoto: Armin Durgut/PIXSELL
FOTO: Armin Durgut/PIXSELL

Đoković napušta Australiju malo iza podneva, doznaju australski mediji The Age i The Sydney Morning Herald. Bit će na letu Emiratesa za Dubai u 12 i 30 sati po našem vremenu, 22 i 30 po australskom.

Đokoviću je australski sud jutros odbio žalbu i potvrdio odluku australskog ministra; ukida mu se viza i bit će deportiran iz zemlje. Federalni sud potvrdio je nešto kasnije kako neće biti daljnjih postupanja u slučaju, što znači da Đoković neće iskoristiti zadnju šansu za žalbu nakon sudske odluke prema kojoj mora napustiti Australiju.

Nova žalba ne bi imala smisla

Naime, jedina opcija koja je preostala srpskom igraču i njegovom odvjetničkom timu bila je da zatraže da njegov slučaj bude saslušan na Visokom sudu. To je najviši sud u australskoj sudskoj hijerarhiji te posljednji žalbeni sud u toj zemlji.

Međutim, The Age je dobio potvrdu da njegov tim neće iskoristiti ovu opciju za koju su šanse da uspije minimalne, a i cijeli proces trajao bi predugo. Naime, Đoković je danas trebao zaigrati na Australian Openu.

Reakcija Novaka Đokovića

Tenisač se jutros oglasio nakon presude. Poručio je da je razočaran, ali da će poštivati odluku suda. Dodao je i mu je neugodno zbog silne medijske pažnje koju je izazvao njegov slučaj te da se nada da će se fokus sada vratiti na Australian Open.

“Poštujem odluku suda i surađivat ću s nadležnim tijelima oko mog odlaska iz zemlje. Neugodno mi je što je fokus proteklih tjedana bio na meni i nadam se da se sada svi možemo usredotočiti na igru ​​i turnir koji volim”.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više