Politika & Kriminal

Domagoj Hajduković: 'Izlazim iz SDP-a. To više nije stranka Ivice Račana u kojoj je obraz vrjedniji od izbora'

SDP je danas izbacio Bernardića i još šestero zastupnika, a onda se Hajduković isključio sam

23.04.2021., Zagreb - Zastupnik Domagoj Hajdukovic  komentirao je u Saboru incident sa skidanjem hrvatske zastave sa veleposlanstvo u Beogradu.
Photo: Patrik Macek/PIXSELL
FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjedništvo SDP-a u odlučilo je iz stranke izbaciti sedmero saborskih zastupnika. Nakon Nikše Vukasa, Zvane Brumnića, Rajka Ostojića i Marine Opačak Bilić sada su izbačeni i bivši predsjednik stranke Davor Bernardić, Renata Sabljar Dračevac, Romana Nikolić, Franko Vidović, Davorko Vidović, Vesna Nađ i Katica Glamuzina.

Među njima nije bio i Domagoj Hajduković, iako se protivio izbacivanju kolega. No, on je večeras tijekom online rasprave objavio da se sam ‘ponosno isključuje iz stranke’. Sada je to potvrdio i na Facebooku.

‘To nije stranka Ivice Račana u kojoj je obraz vrjedniji od izbora’

“U stranci u kojoj se pluralizam i različita mišljenja ne uvažavaju, u stranci u kojoj predsjednik ne prenosi događaje kako su se dogodili, u stranci koja vas javno prihvaća a potajno vas se želi riješiti, u stranci u kojoj pojedinci odbijaju dati dokumentaciju DORH-u ili su priznali kaznena djela a još su članovi s blagoslovom vodstva – više NE ŽELIM biti”, napisao je Hajduković.

Kako kaže, to nije stranka u koju je ušao 2000. godine, “s ciljem promjena Hrvatske na bolje”. Nadalje piše: “To nije SDP, to nije stranka Ivice Račana u kojoj je obraz vrjedniji od izbora. Sutra ću podnijeti zahtjev za ispis iz članstva jer to nije stranka koja utjelovljuje moje principe, vrijednosti i ideale. Borba se nastavlja, ali ne u stranci koja je sve samo ne socijaldemokratska. Isprike svim časnim članicama i članovima SDP-a, nisam uspio spasiti stranku od ovakvog vodstva. Volio bih reći da idem da bih se vratio, ali s ovako slijepim vodstvom…”, napisao je na Facebooku.

U stranci u kojoj se pluralizam i različita mišljenja ne uvažavaju, u stranci u kojoj predsjednik ne prenosi događaje…

Posted by Domagoj Hajdukovic on Thursday, October 7, 2021

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu