Donald Trump je danas, u jednom od nervoznih tvitova, prvi put potvrdio da je zaista pod istragom zbog Rusije

Usput je napao zamjenika glavnog državnog odvjetnika

ZADNJA IZMJENA: lip. 16, 2017
Foto: AFP

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump danas je u nizu komentara na Twitteru prvi put javno potvrdio da je pod istragom, u sklopu šire istrage o navodnom uplitanju Rusije u predsjedničke izbore. Usput je i malo napao čovjeka koji nadgleda cijelu stvar, zamjenika glavnog državnog odvjetnika Roda J. Rosensteina.

“Pod istragom sam zbog toga što sam dao otkaz šefu FBI-ja, a istragu vodi čovjek koji me je savjetovao da dam otkaz šefu FBI-ja! Lov na vještice”, napisao je Trump na Twitteru. On je u svibnju smijenio Jamesa Comeya s čela FBI-ja, koji je tada vodio istragu o mogućoj suradnji između Trumpovog tima i ruskih dužnosnika, s navodnim ciljem da manipuliraju ishodom predsjedničkih izbora.

Tvrdi da nisu ništa otkrili

Bio je to dio niza tvitova koje je Trump objavio u petak ujutro, u kojima je kritizirao istragu o njegovim vezama s Rusijom, te je, još jednom, prozvao medije koji plasiraju “lažne vijesti”. Njegova smjena Comeya s pozicije šefa FBI-ja trenutno je jedna od stvari koja se istražuje. Rosenstein nadgleda istragu, koju vodi posebni istražitelj Robert Mueller, također bivši šef FBI-ja.

“U sedam mjeseci istrage i saslušanja odbora u vezi mojih takozvanih veza s Rusima, nitko nije našao ikakve dokaze. Tužno!”, napisao je Trump na Twitteru, te nastavio komentirati kako ga na društvenim mrežama prati preko 100 milijuna ljudi, zbog čega može zaobići “lažne medije”. Ipak, gospodarstvo i zaposlenost odlično stoje, i entuzijazam građana se popravio – zaključio je Trump.

 

Vuk Oreb
Telegram autor
218 članaka Više o autoru