Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Donald Trump posve ozbiljan: ‘U utorak će me uhititi!’

‘Uhitit će mene, najjačeg republikanskog kandidata i bivšeg predsjednika Amerike’, objavio je i pozvao pristaše na prosvjed

US President Donald Trump attends a briefing on Enhanced Narcotics Operations at the US Southern Command in Doral, Florida, on July 10, 2020. (Photo by SAUL LOEB / AFP)
FOTO: AFP

Bivši američki predsjednik Donald Trump objavio je na društvenim mrežama kako očekuje da će ovog utorka biti uhićen. Tužiteljstvo New Yorka naime istražuje slučaj protiv Trumpa koji je optužen da je plaćao ženama kako bi šutjele o seksualnim zlostavljanjima koja je počinio.

Na svojoj mreži Truth Social Network objavio je da je došlo do “ilegalnog curenja informacija” iz ureda državnog tužitelja na Manhattanu i da ta curenja potvrđuju kako će biti uhićen. “Vodeći republikanski kandidat i bivši predsjednik SAD-a bit će uhićen u utorak sljedećeg tjedna”, napisao je.

AP je pokušao kontaktirati ured tužitelja kao i Trumpove predstavnike za komentar, ali nisu se javljaju. Trump pak u objavi nije dao nikakve dodatne informacije.

‘Prosvjedujte, vratimo svoju državu’

Ponovio je svoje laži da je izbore 2020. izgubio jer mu ih je Joe Biden ukrao, što je njegova mantra otkako je otišao s mjesta predsjednika. Svoje sljedbenike je pozvao: “Prosvjedujte, vratimo svoju državu.”

Ove poruke pak podsjećaju na stvari koje je govorio uoči nereda na Kapitolu 6. siječnja 2021. godine. AP javlja i kako policija u New Yorku diže razinu sigurnosti za moguće naznake Trumpovog uhićenja ili dizanja optužnice protiv njega.

Trump poruče sve optužbe

Trump je i prošlog ljeta na istoj mreži obavio kako mu FBI pretražuje dom. Otada je porota u New Yorku počela saslušavati svjedoke u ovom slučaju, koji uključuju i njegovog bivšeg odvjetnika Michaela Cohena.

On je kazao da je sredio isplate dvjema ženama 2016. kako bi šutjele o seksualnim napadima koje je, kako su tvrdile, Trump počinio desetljeće prije. Trump poriče sve te optužbe i tvrdi da nije ništa kriv. Sve je ocijenio lovom na vještice koji predvodi demokratski tužitelj koji mu pak želi sabotirati kandidaturu za 2024. godinu.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više