Politika & Kriminal

DORH istražuje pronevjeru 780.000 kuna u Zračnoj luci Rijeka. Kazneno je prijavljena jedna djelatnica

Direktor Zračne luke potvrdio je događaj, no konkretne podatke o slučaju nije želio iznijeti

08.03.2018.,  Rijeka - Privodjenje  osumnjicenih za krijumcarenje kokaina  na Zupanijski sud. 
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

U Zračnoj luci Rijeka u utorak su reagirali na novinske napise da DORH kod njih istražuje pronevjeru tešku 780 tisuća kuna. Pritom su naveli kako je Uprava kazneno prijavila jednu djelatnicu, s obzirom na određene nepravilnosti u knjiženju koje upućuju na moguće kazneno djelo.

Direktor Zračne luke Rijeka Tomislav Palaić izjavio je kako, zbog mogućnosti ometanja kaznenog postupka, ne može govoriti o iznosu za koji se sumnja da je pronevjeren niti o ostalim detaljima tog postupka. Naveo je kako je kazneno prijavljena djelatnica udaljena s radnog mjesta i više nije zaposlenica Zračne luke Rijeka.

Novac podizan od 2014.

Vijest o pronevjeri novca iznio je u svom izdanju od utorka Novi list. Naveli su kako neslužbeno doznaju da “DORH istražuje pronevjeru tešku 780 tisuća kuna”, te da je Uprava Zračne luke kazneno prijavila jednu djelatnicu zbog sumnje u pronevjeru većeg novčanog iznosa u posljednjih nekoliko godina.

Novi list također piše kako je riječ o djelatnici računovodstva koja je navodno novac bez pokrića podizala s računa Zračne luke i to od 2014. godine.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu