Politika & Kriminal

DORH je upravo pokrenuo istragu protiv Luke Modrića zbog lažnog svjedočenja na suđenju Mamiću

Modrić je tvrdio da su ga istražitelji krivo razumijeli tijekom ispitivanja

Protiv Luke Modrića otvoren je postupak zbog lažnog svjedočenja u procesu protiv Zdravka Mamića u Osijeku. DORH je, čini se, ozbiljno shvatio Modrićevo mijenjanje iskaza pa se nogometaš sad našao pod istragom. Tužiteljstvo vjeruje da je tijekom svjedočenja na Županijskom sudu u Osijeku lagao, a prijeti mu kazna zatvora od šest mjeseci do 5 godina.

Što je Luka Modrić rekao na sudu….

Tužiteljstvo naglašava da je Modrić uoči davanja iskaza bio upozoren da je kao svjedok dužan govoriti istinu i da je davanje lažnog iskaza kazneno djelo. No, unatoč tome rekao je, a DORH smatra da je pri tome lagao, kako je aneks ugovora o profesionalnom igranju, temeljem kojeg mu u slučaju prelaska u drugi klub pripada pravo na podjelu transfernog obeštećenja s nogometnim klubom iz Zagreba u omjeru 50:50 posto, potpisao 10. srpnja 2004. kod potpisivanja svog prvog ugovora o profesionalnom igranju s Dinamom.

Osim toga, Modrić je svjedočio da je kod svakog produžavanja profesionalnog ugovora o profesionalnom igranju s Dinamom potpisivao i aneks na temelju kojeg mu pripada pravo na podjelu transfernog obeštećenja. I kada mu je predočeno da je tijekom istrage govorio drugačije, ostao je kod tih svojih tvrdnji.

…a što je tvrdio tijekom ispitivanja u USKOK-u

U USKOK-u je Modrić ispitan 30. kolovoza 2015. godine dok je još trajala istraga protiv Mamića i suokrivljenih za izvlačenje gotovo 129 milijuna kuna iz Dinama, putem lažnih aneksa na ugovore igrača. Tada je posvjedočio da je aneks ugovora s Mamićem potpisao tek nakon što je prešao u Tottenham 2008. godine.

Kada mu je taj dio svjedočenja pokazan prošli tjedan na sudu u Osijeku, Modrić je prema mišljenju DORH-a neistinito naveo kako je tada pred USKOK-om, kada je govorio o razgovorima između njega i Mamića u podjeli transfernog obeštećenja, mislio samo na reguliranje građanskopravnog odnosa između njih dvojice.

Još je dodao kako nikada pred USKOK-om nije rekao da je aneks ugovora potpisan naknadno, nakon što je počeo igrati za Tottenham. Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku koje je pokrenulo ovaj postupak poslalo je Luki Modriću poziv za ispitivanje.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu