Politika & Kriminal

Dosta očekivano, Plenković i Jandroković danas neće doći kod Milanovića na svečani prijem

Na Pantovčaku se danas organizira svečano obilježavanje Dana Hrvatske vojske. Predsjednik je pozvao cijeli državni vrh

Milanović danas u 18 sati, u Uredu predsjednika, organizira svečano obilježavanje Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske. Iako je pozvan cijeli državni vrh, kako piše Jutarnji, premijer Plenković i šef Sabora Jandroković neće doći.

To je samo nastavak zategnutih odnosa između predsjednika i premijera koji su se, instantno, prelili i na Jandrokovića. On se, naime, već tjednima vrlo živahno također svađa s predsjednikom.

Banožić jučer natuknuo da premijer neće doći

Da Plenković neće doći već je jučer dao naslutiti ministar obrane Mario Banožić, koji će danas biti jedan od uzvanika na Pantovčaku uime Vlade. Naime, jučer je potvrdio da će danas sudjelovati na svečanom prijemu, no za premijera je rekao kako “ne zna kako stoji s vremenom s obzirom na obveze”. A tada je još dodao, pomalo iznervirano:

“Hrvatska vojska je Hrvatska vojska i nije podloga za bilo kakva politička prepucavanja”. Novinari su ga pitali i hoće li se obljetnica obilježiti kroz dva protokola, s obzirom na odnose predsjednika i premijera, no na to nije precizno odgovorio.

Inače, osim njega danas bi kod Milanovića trebali doći ministar branitelja Tomo Medved i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Na svečani prijem kod Milanovića pozvani su, piše Jutarnji, osim predsjednika Vlade i šefa Sabora, i ministri obrane, hrvatskih branitelja i unutarnjih poslova, cijeli vrh vojske, vrh policije, vojni atašei, bivši načelnici Glavnog stožera…

 

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu