Politika & Kriminal

Doznajemo da otac nije imao ranijih prijava. Istupao je u medijima kao uspješni konzultant

Tko je otac koji je osumnjičen da je noćas ubio svoje troje djece

FOTO: Facebook

Oko oca koji je sinoć, sumnja se, ugušio svoje troje djece prije nego što je sebi bezuspješno pokušao oduzeti život, cure novi detalji. Riječ je iskusnom financijskom konzultantu koji je radio u nekoliko uglednih austrijskih kompanija, a u Beču je imao svoju konzultantsku tvrtku, prije otvaranja slične u Zagrebu.

Unatoč bogatom iskustvu, u svojem oproštajnom pismu objavljenom na društvenim mrežama, napisao je kako godinu do godinu i pol dana nije mogao pronaći posao, te da je ostao bez novca. Zasad nije poznato što je tome prethodilo.

Studij je završio na Donau-Universitätu u austrijskom gradu Kremsu, gdje je stekao titulu magistra poslovne administracije (MBA), s fokusom na poslovno upravljanje i vodstvo. Na svojem CV-u pisao je kako je “iskusni konzultant s dokazanim uspješnim radnim iskustvom u sektoru financijskih usluga, te da je vješt u pregovaranju, proračunima, poslovnom planiranju, upravljanju rizicima i bankarstvu”.

Imao je uspješnu karijeru

Otac je radio 13 godina kao član Upravnog odbora, te pet godina kao voditelj međunarodnog marketinga i razvoja poslovanja u regiji CEE u poduzeću VB Leasing. Tamo je, piše o sebi, stekao iskustvo u strateškom planiranju, upravljanju robnim markama, planiranju prodaje i nadzoru, razvoju proizvoda, vodstvu i sličnom.

Radio je i kao generalni direktor tvrtke, pa je na raznim predstavljanjima u medijima održavao i govore te prezentacije o VB Leasingu. Medijima je također davao intervjue, najčešće u sklopu raznih članaka u kojima su se objašnjavale prednosti leasinga nad drugim financijskim proizvodima. Smatralo ga se i dobrim poznavateljem financijskog tržišta u Hrvatskoj.

Sedam godina radio je i na voditeljskim pozicijama u poduzeću Robert Bosch AG, gdje se fokusirao na razvoj marketinga. Radio je također u tvrtkama Alcatel Austria te AKG acoustics. Imao je i svoju konzultantsku tvrtku, koju je osnovao na ljeto 2020. godine. Tvrtku je prijavio na istoj adresi gdje je živio, u zagrebačkom naselju Mlinovi, gdje je policija na kraju pronašla i ubijenu djecu, te omamljenog oca koji je prevezen u KBC Sestre Milosrdnice.

Policiju je obavijestio zabrinuti prijatelj

Telegram neslužbeno doznaje kako je prijatelj obavijestio policiju kada je vidio zabrinjavajuću poruku na Facebook i Instagram profilu. Telegram također neslužbeno doznaje da majka djece za vrijeme zločina nije bila u Zagrebu, već na putu u Dubrovniku. Poruka je objavljena nekoliko minuta nakon ponoći, a policija je u zagrebačke Mlinove stigla oko dva sata ujutro. Otac, doznajemo neslužbeno iz policije, do sada nije imao nikakvih prijava.

Maloprije se oglasila policija s kratkim priopćenjem: “Danas, 25. rujna oko 2 sata u Centru, u Mlinovima, temeljem informacija o najavljenom samoubojstvu zaprimljenih od građana zbog objava na društvenim mrežama, u stanu je pronađen 56-godišnji muškarac koji je u trenutku ulaska policijskih službenika bio narušenog zdravstvenog stanja. Na mjestu događaja pronađeno je i troje djece bez znakova života. Dolaskom hitne medicinske pomoći potvrđena je nasilna smrt djece dok je muškarac prevezen u KBC Sestre milosrdnice gdje je zadržan na liječenju. Očevid je proveden uz rukovođenje zamjenice Županijskog državnog odvjetnika, a kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu