Politika & Kriminal

Doznajemo detalje s posljednjeg ročišta na kojem su se ubojica iz Vodica i stečajna upraviteljica ozbiljno sukobili

Ročište u stečaju firme Branka Kolopera održano je prije nekoliko dana

Prije nekoliko dana, 27. siječnja na Trgovačkom sudu u Zadru održano je posljednje ročište u stečaju tvrtke Matkol čiji je vlasnik Branko Koloper danas, kako se sumnja, počinio težak zločin u Šibeniku i Vodicama.

Prema neslužbenim informacijama ubio je stečajnu upraviteljicu Radojku Danek, s kojom se susreo tog dana na sudu, njezinog muža i jednog vjerovnika, te poduzetnika Tedija Slamića, čija je firma Djelo također bila među onima kojima je Matkol ostao dužan. I glasnogovornik Policijske uprave šibensko-kninske Šime Pavić ranije danas je za N1 potvrdio da je Koloper s ubijenim Slamićem bio u poslovnom odnosu.

Na tom sudskom ročištu između Kolopera i stečajne upraviteljice došlo je do nesuglasica. Doznali smo detalje njihova sukoba koji bi mogao biti jedan od razloga današnjeg krvoprolića.

Podcijenila vrijednost strojeva

Naime, stečajna upraviteljica željela je čim prije prodati pekarske strojeve i ostale aparate iz hale firme Matkol, kako bi podmirila njezina dugovanja. Procijenila im je vrijednost na oko 40 tisuća.

Istaknula je kako je u međuvremenu prodala Matkolovu halu, te bi ju trebalo čim prije isprazniti jer ju novi vlasnik želi preuzeti.

Koloper je na te njezine riječi reagirao ukazavši sudu da je u pitanju imovina vrijedna između 500 tisuća i milijun kuna, a ne svega 40 tisuća kako to tvrdi stečajna upraviteljica. Ona je na to priznala kako službenu procjenu uopće nije napravila jer bi za to morala platiti 20 tisuća kuna, što je ocijenila previsokim troškom za ovaj stečajni postupak.

Sud stao na stranu dužnika

Međutim, predstavnica OTP banke, najvećeg Koloperovog vjerovnika, rekla je da bi se ipak imovina koja ide na dražbu trebala procijeniti. Predložila je uz to da se prikupi nekoliko ponuda za procjenu, te nakon toga unovči imovina. To je podržao i sam Koloper.

Sud je u konačnici prihvatio suglasni prijedlog Kolopera i predstavnice banke.

Inače, u stečajni postupak Koloperova tvrtka Matkol krenula je još u svibnju 2018. godine. Početkom ožujka iste godine, pekare su zatvorene, a kako je pisao Šibenik.in, zaposlenici su praktički dan prije saznali da će dobiti otkaze. Dio imovine tvrtke već je rasprodan, no svi dugovi još nisu bili podmireni.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu