Politika & Kriminal

Doznajemo: Nakon otkrića Telegrama smijenjena je šefica Odjela nabave u HC-u

Razlog su navodno sporni ugovori koje je za HC pisala tvrtka Snaga ideje d.o.o.

FOTO: PIXSELL

Kako eskluzivno doznajemo, na današnjoj izvanrednoj sjednici Uprave Hrvatskih cesta, smijenjena je Savka Brekalo, šefica Odjela nabave. Prema našim izvorima smijenjena je zbog nepravilnosti prilikom postupka odabira i ugovaranja državne ceste na Jadranskoj magistrali na relaciji Omiš-Split o čemu je Telegram prije nekoliko dana izvještavao. Na njeno mjesto privremeno je imenovana Marica Cikoja-Ratkovski.

Telegram je zatražio potvrdu ove informaciju od Hrvatskih cesta, ali još nam ništa nisu odgovorili. Kad dobijemo odgovor, objavit ćemo ga.

Smijenjena zbog namještenog natječaja?

Smjena dolazi nakon što je Telegram pisao o spornom natječaju Hrvatskih cesta za izgradnju dijela dionica DC70 – most Cetina – Omiš istok, koji je praktički napisan tako da ga može dobiti samo određeni ponuditelj. Riječ je o natječaju koji je na kraju dodijeljen austrijskom ponuditelju Strabagu, koji je ujedno bio i jedini koji se javio na natječaj.

Uz to, posao raspisivanja tog natječaja i izrade projektne dokumentacije, u također sumnjivim okolnostima o čemu smo također pisali, povjeren je tvrtki bez iskustva u cestogradnji, Snaga ideje d.o.o., Željke Gomuzak Anić – inače certificirane psihoterapeutkinje. Angažiranjem tvrtke izvan sustava HC, tvrdi nam izvor, stvoreni su uvjeti da se postavi što manje pitanja stručnjaka i potiho dodjeli natječaj onome za koga je na prvom mjestu i pisan.

Kako neslužbeno doznajemo od naših izvora, Brekalo je smijenjena upravo zbog nepravilnosti prilikom postupka odabira i ugovaranja radova na dionici DC70 – most Cetina – Omiš istok te će taj ugovor na reviziju zajedno s onim za dionicu kod Rijeke, koju je također pisala Snaga ideje d.o.o.

Nastavite čitati