Doznajemo: šef HDZ-ove mladeži u Požegi uhvaćen pijan u vožnji. Izvrijeđao je policajce koji su ga zaustavili

Kad ga je zaustavila policija, Ivan Svjetličić u krvi je imao 0,89 promila alkohola

ZADNJA IZMJENA: srp 20, 2020
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL/Ilustracija

Ivan Svjetličić (25), predsjednik Županijskog odbora mladeži HDZ-a Požeško-slavonske županije, zatečen je prošlog vikenda u vožnji pod utjecajem alkohola. Kako neslužbeno saznajemo, Svjetličić je u krvi imao 0,89 promila alkohola. Prilikom zaustavljanja na Trgu Svetog trojstva u Požegi i tijekom alkotestiranja, vrijeđao je policajce, no za razliku od petero drugih vozača koji su tijekom vikenda također zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola, on nije zadržan u policijskoj postaji.

Osim što obnaša dužnost predsjednika mladeži HDZ-a u Požeško-slavonskoj županiji, Svjetličić ima još nekoliko funkcija. Kako je objavio požeški portal 034, on je i predsjednik Savjeta mladih Grada Požege, gdje ”vrlo aktivno provodi mjere i politike za mlade”.

Izvanredni je student na požeškom Veleučilištu u Požegi, a ima i političku funkciju na državnoj razini: glavni je tajnik Koordinacije savjeta mladih Republike Hrvatske koja okuplja pedesetak gradova i općina. Vrlo je aktivan u organiziranju kongresa, panel rasprava i okruglih stolova diljem Republike Hrvatske. Uz to, Svjetličić je i član Savjeta mladih Požeško-slavonske županije.

Često je u društvu gradonačelnika Puljašića

Svjetličić je zaposlen u gradskoj upravi Grada Požege gdje radi kao dostavljač. Telegramovi izvori kažu da je riječ o klasičnom stranačkom uhljebljivanju. Iako u gradskoj upravi Požege ima minornu ulogu, kažu nam izvori, često je viđan u društvu požeškog gradonačelnika i novoizabranog saborskog zastupnika Darka Puljašića, predsjednika požeškog HDZ-a.

Nazvali smo Svjetličića za komentar, no nije bio raspoložen za razgovor. Kad smo objasnili zbog čega ga zovemo i upitali namjerava li, kako bi zaštitio ugled HDZ-a, stranke kojoj pripada, podnijeti ostavku na mjesto šefa stranačke mladeži, rekao je da ne može razgovarati jer je na poslu. Potom je poslao SMS i napisao: ”U žurbi sam na poslu i ne mogu previše razgovarati”.

Drago Hedl
Istraživački novinar
527 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program