Doznajemo što je na snimci susjeda koji je snimio svađu GSS-ovca i srpskog povratnika

Telegram je prvi došao do detalja; analiziramo što je točno u videu o kojem se priča od sinoć

ZADNJA IZMJENA: kol 28, 2019

Hrvatski mediji od sinoć izvještavaju o postojanju video snimke incidenta koji se dogodio između srpskog povratnika Dobrivoja Arsića i HGSS-ovca Matka Škalamere. Telegram je jutros prvi neslužbeno došao do detalja. Na snimci je, doznajemo, vidljivo da se Škalamera posvađao s Arsićem koji je svojim kombijem blokirao njegov automobil. Međutim, na snimci se ne čuju psovke. Video su snimili susjedi kojima je pažnju privukla galama s parkinga. Istovremeno, na snimci se navodno može čuti Arsićevu suprugu kako viče na njega i moli ga da ukloni kombi kako bi Škalamera, kojem su u automobilu bili supruga i dijete, mogao izaći s parkinga.

Jedan dio snimke je u mraku pa se na njoj ne vide navodni udarci koje je Škalamera zadao Arsiću. No, u nastavku videa vidljivo je kako Arsić nakon navodnih udaraca sjeda u kombi u kojem zatim provod najmanje dvije minute, dok Škalamera mirno stoji sa strane. Pred kraj snimke vidljivo je i da Arsićeva supruga prilazi Škalimeri, daje mu ruku i ispričava mu se što zbog vozila njezina supruga nije mogao izaći s parkinga.

Škalameru brane HGSS i susjedi

Inače, nakon što je Škalamera zatvoren zbog sumnji da je napao Arsića, Riječani su masovno stali u njegovu obranu. Prvo se javio HGSS iz kojeg su rekli kako se Škalamera našao usred medijskog linča te da mu pružaju apsolutnu podršku. Jučer je za Novi list istupio i Škalamerin susjed koji je rekao kako je svađa izazvana Arsićevim karakterom “koji je i na svojoj ranijoj adresi imao problema sa susjedima”. Pritom je istaknuo kako on nije jedini Srbin povratnik u njihovoj zgradi i da drugi nikada nisu imali problema zbog svoje nacionalnosti.

Prema službenom policijskom izvješću, Matko Škalamera uhićen je zbog utvrđene sumnje da je “zbog nacionalnog identiteta uputio ozbiljne prijetnje te tjelesno napao 70-godišnjaka”. Građani s kojima je razgovarao Novi list međutim tvrde suprotno.

“U našoj i susjednoj zgradi živi pet obitelji Srba povratnika, od kojih nitko nikad nije imao nikakvih problema, osim što cijelom susjedstvu probleme zadaje ponašanje Dobrivoja Arsića”, ispričao je stanar zgrade na adresi Mavri 22 Siniša Matulić. Pritom ističe kako problema nije imao ni Arsić te da ih je on sam počeo stvarati kad je uselio.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program