Doznajemo: vulgarna snimka policajaca koji zumiraju žensku stražnjicu je autentična. Kreće disciplinski postupak

Načelnik je zaključio da je troje policajaca teško naštetilo ugledu policije

ZADNJA IZMJENA: tra 12, 2020

Troje policajaca koji su se vulgarno izražavali o biciklistici na Jarunu gdje su nadzirali provođenje mjera uvedenih zbog sprječavanja širenja koronavirusa bit će disciplinski prijavljeni.

Odlučio je tako načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić nakon što je analizirana snimka koju je danas na Twitteru podijelio novinar Sanjin Španović, a Telegram ju je dobio na uvid i iz drugih izvora. Na snimci se vidi pogled iz automobila na bicikliste koji se voze na Jarunu.

‘Nemoj da ja nju isprovociram, malo uporabom…’

Policajci u patroli prate ih službenim automobilom u kojem sviraju narodnjaci, a povremeno se čuje i policijska radio-stanica. Kako je Telegram već ranije prenio, najprije jedan policajac komentira stražnjicu vozačice bicikla i govori: “Majku ti…”. Zatim čujemo ženski glas u vozilu koji se smije i govori: “To je do tajica, to nije do nje.”

Kad se žena na biciklu rastegne, čujemo dva muška glasa koji se uzbuđeno smiju. Jedan i malo zalaje. Ženski glas im pritom govori: “Jeste li vi svjesni da ona vas provocira?”. Jedan od njih zadovoljno kaže: ‘Nemam ja niš’ protiv’. A drugi: “Nemoj da ja nju isprovociram, malo uporabom…” Na to se žena u autu veselo smije. Video završava konstatacijom jednog od muškaraca: “Ovo nisu istine bogteje…”.

Teško naštetili ugledu policije

Osim što su neprimjereno komentirali biciklisticu s Jaruna, policajci su svoj video-uradak očito i podijelili s kolegama. Sve je završilo na društvenim mrežama, pa je tako veći broj ljudi postao svjestan ovog vulgarnog rječnika policajaca u patroli.

Iz Policijske uprave zagrebačke nakon objave snimke nisu imali komentara, već su najprije željeli provjeriti njezinu autentičnost. Nakon što su se uvjerili tko je sve bio u patroli na Jarunu i tko je neprimjereno komentirao biciklisticu načelnik je odlučio reagirati.

“Načelnik Policijske uprave zagrebačke podnijet će zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka protiv troje policijskih službenika zbog teže povrede službene dužnosti. Konkretno, radi se o povredi iz Članka 96., odnosno nedoličnom ponašanju u službi i izvan nje koje teško šteti ugledu policije”, potvrđeno je za Telegram.

Ana Raić Knežević
Telegram autor
1879 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program