Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Doznajemo za veliki preokret u istrazi: Njemicu koja je nađena mrtva u apartmanu na Krku nije ubio muž

Vještaci su utvrdili da je uzrok akutno trovanje alkoholom

FOTO: Goran Kovacic/PIXSELL

Obdukcija je pokazala da je 47-godišnja Njemica, ruskog porijekla, čije je tijelo pronađeno u utorak u kući u Krku, umrla uslijed trovanja alkoholom. Još tijekom prvog pregleda tijela patolozi su, prema Telegramovim izvorima, zaključili kako nema jasno vidljivih ozljeda koje bi ukazivale na nasilnu smrt.

Iako su se pojavila nagađanja da je u pitanju davljenje i da je krivac za to 46-godišnji suprug ove žene, to se na kraju nije potvrdilo.

Čekali se rezultati ključnog veštačenja

Naime, obdukcijom doista nisu pronađeni nikakvi jasni uzroci smrti, zbog čega je po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci, provedeno i toksikološko vještačenje. Ono je, danas rano poslije podne, potvrdilo da je 47-godišnjakinja preminula uslijed akutnog trovanja etanolom.

U međuvremenu je njezin suprug bio priveden na kriminalističko istraživanje i to zbog sumnje da je ubio suprugu. Navodno je, doznajemo neslužbeno, u jednom od razgovora nakon ženine smrti i sam kazao da ju je usmrtio.

Iskazi svjedoka o događaju u Krku

Susjedi iz Krka čuli su pak viku i lomljavinu iz njihovog doma, zbog čega se verzija o ubojstvu činila još izvjesnijom. Tim više što su muškarca vidjeli kako unezvijereno hoda oko kuće i svog automobila. Međutim, na kraju se ispostavilo da je i on bio pod utjecajem alkohola, zbog čega, izvjesno je, nije ni znao što se dogodilo.

Supružnici su, doznajemo, bili skloni prekomjernoj konzumaciji alkohola, a tijelo nesretne žene je nakon smrti navodno još nekoliko dana ležalo u apartmanu.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske u ovom trenutku za Telegram još nisu službeno potvrdili je li muškarac pušten na slobodu, odnosno je li definitivno odlučeno da ne bude prijavljen niti za jedno kazneno djelo vezano za smrt supruge. Nije, naime, isključeno da može biti osumnjičen da nije pokušao pomoći svojoj supruzi ili da je manipulirao s njezinim beživotnim tijelom uz koje je par dana boravio u stanu.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više