Doznali smo što je Božo Petrov na sastanku u Mostu ponudio Tomislavu Karamarku i Zoranu Milanoviću

Petrov je želio da se taj dokument odmah potpiše, no čelnici koalicija nisu pristali

ZADNJA IZMJENA: pro 18, 2015
Foto: PIXSELL

Kako Telegram doznaje, na pregovorima Most-SDP-HDZ Božo Petrov je čelnicima dviju velikih koalicija Zoranu Milanoviću i Tomislavu Karamarku prezentirao dokument s osam točaka, kojim bi se definirao način izbora dužnosnika izvršne vlasti, konkretno u ministarstvima, Saboru i javnim poduzećima.

Petrov je želio da se taj dokument odmah potpiše, no ni Milanović ni Karamarko nisu htjeli pristati, jer ga, smatraju oni, treba prethodno pročistiti – neke su stvari koje se njime određuju međusobno kontradiktorne i kao takav nije provediv.

Sastanak protekao u prijateljskom tonu

Međutim, složili su se da on predstavlja dobro polazište te da će sutra i eventualno prekosutra još o njemu razgovarati te ga, u suglasju svih triju strana, nakon sređivanja prihvatiti.

Sam je sastanak, saznajemo, bio vrlo pozitivan i bez međusobnih napetosti te je okončan u jednako prijateljskom tonu kao i onaj na kojem su predstavnici koalicija i Mosta razgovarali o najvažnijim reformama koje trebaju biti poduzete u iduće četiri godine.

Most očekuje da će se sve riješiti u iduća 24 sata

Podsjetimo, taj je sastanak trajao puna dva sata, a Petrov je nakon njega izjavio: “Sastanak je bio pozitivan. Razgovori se nastavljaju sutra. Očekujemo da će se stvari razriješiti u iduća 24 sata”. Dodao je i da mu je žao što Most nije nastao i ranije, zbog političkog dijaloga.

Tijekom vikenda trebali bi se nastaviti i razgovori koji se tiču reformi, a najavljeno je već da je postignut visok stupanj suglasnosti pa bi uskoro mogao biti objavljen popis s desetak najvažnijih reformi koje će se poduzeti.

Dubravka Blaško
Novinarka
1510 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program