Politika & Kriminal

Dragan Kovačević ispitan u USKOK-u. Nije, kaže, primao mito i jako je iznenađen što su ga uhitili

USKOK tvrdi da je kao mito uzeo dva stana; jedan u Zagrebu i jedan u Splitu

07.07.2021. Zgareb - Dovdjenje Dragana Kovacevica i ostalih uhicenih na ispitivanje u USKOK 

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL

Dragan Kovačević, bivši šef Janafa na ispitivanju u USKOK-u negirao je krivnju za primanje mita od čelnih ljudi tvrtke Cefis i M. G. S. grupa. USKOK tvrdi da su mu dali dva stana, jedan u Zagrebu i jedan u Splitu za 11 unosnih poslova s Janafom.

Kovačević je objasnio istražiteljima svoju vezu s Ivanom Širićem, direktorom Cefisa, s kojim se godinama druži i surađuje, dok Edu Seifrieda, šefa M. G. S. Grupe “uopće ne poznaje”, kako tvrdi. Zatim je u obrani još jednom ukazao da Janaf nije obveznik javne nabave zbog čega ne mora prema njezinim pravilima sklapati poslove.

Međutim, USKOK sumnja da je 40-ak milijuna vrijedne ugovore sa Širićem i Seifriedom Janafov bivši šef sigurnosti Vlado Zorić potpisao tek nakon što je Kovačević dobio mito. Kovačevićevi odvjetnici Ivo Farčić i Tomislav Grahovac iznenađeni su, kao i sam bivši šef Janafa, ponovnim uhićenjem, te činjenicom da su ponovno pretraživane sve Kovačevićeve nekretnine, uključujući i klub u Slovenskoj 9.

Danas ga uhitili i pretražili mu stan

Podsjetimo, jutros je Kovačević ponovno uhićen, kao i više osoba koje se sumnjiči za koruptivna kaznena djela. Prema informacijama do kojih je jutros došao Telegram, sumnja se da je Kovačević kao mito u zamjenu za unosne poslove s Janafom uzimao nekretnine.

Nedugo potom o njegovu uhićenju oglasio se Uskok. “U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji kao rezultat kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave Ministarstva financija. Navedene radnje provode se u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, poručili su ranije danas iz USKOK-a.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu