Drago Prgomet podnio ostavku na mjesto šefa zagrebačke Skupštine

U ostavci navodi kako se želi posvetiti liječničkoj karijeri

ZADNJA IZMJENA: ruj 28, 2020
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Drago Prgomet podnio je ostavku na mjesto predsjednika Skupštine grada Zagreba, javlja reporterka N1 televizije Iva Puljić Šego. Novinarka je objavila dokument ostavke koji je Prgomet osobno potpisao. U njoj HDZ-ovac navodi kako odlazi zbog toga što mu liječnička karijera više ne ostavlja dovoljno vremena za obavljanje dužnosti u Skupštini.

„…rad u Klinici iziskuje vrijeme i iznimnu posvećenost poslu. Odgovornost i briga prema bolesnicima, obveze vođenja Klinike, pogotovo u ovakvim izvanrednim epidemiološkim uvjetima te sudjelovanje u međunarodnim znanstvenim projektima, onemogućava mi jednako kvalitetno obnašati dvije dužnosti“, piše Prgomet, inače predstojnik Klinike za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata KBC-a Zagreb.

„Stoga, molim klub zastupnika HDZ-a da sukladno Poslovniku pokrene postupak mog razrješenja s dužnosti predsjednika skupštine i izbor novog predsjednika kako bih se u potpunosti mogao posvetiti svom profesionalnom kliničkom radu“, piše Prgomet u ostavci datiranoj na današnji datum.

Počeo se povlačiti još u svibnju

Nakon razlaza HDZ-a i gradonačelnika Milana Bandića uoči parlamentarnih izbora Prgomet je objavio da će ovlasti predsjednika prebaciti na potpredsjednicu Anu Stavljenić Rukavinu iz Bandićeve stranke.

Kada se HDZ i gradonačelnikovi ljudi iz stranke BM 365 nisu uspjeli dogovoriti oko toga hoće li sjednicu Skupštine organizirati virtualno ili uživo, HDZ-ovac je revoltirano odlučio da će Stavljenić Rukavini potpisati ovlast kako bi ona s Bandićem mogla organizirati sjednicu kad hoće, s kojom parlamentarnom većinom hoće i gdje hoće.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2137 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program