Revizija je otkrila da je ured bivšeg premijera Milanovića savjetnicima isplaćivao dosta sumnjive dnevnice

Savjetnicima je isplaćeno 307.785 kuna, a oni tvrde da nisu putovali

ZADNJA IZMJENA: velj 4, 2017
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Državna revizija u uredu bivšeg premijera Zorana Milanovića otkrila je sumnjive isplate, javlja HRT. Prema nalazu revizije iz 2015. godine iz ureda bivšeg premijera je trojici njegovih posebnih savjetnika Nevenu Budaku, Siniši Petroviću i Slavku Goldsteinu isplaćeno 307.785 kuna za inozemne dnevnice.

Problem je u tome što i Goldstein i Budak tvrde kako nisu putovali u inozemstvo i kako nisu primili taj novac. Riječ je o 500 inozemnih dnevnica, a putnim nalozima nije priloženo izvješće s puta niti druga vjerodostojna dokumentacija koja bi potvrdila da je do putovanja stvarno i došlo.

Po isplatama dnevnica ispada da je svaki od savjetnika na službenom putu boravio gotovo pola godine. Zanimljivo je, nastavlja HRT, kako su sva putovanja trajala između 9 i 12 dana. Goldstein kaže kako je 4 godine bio savjetnik a nikada, niti 2015. nije putovao u inozemstvo. “Nikad nisam dobio dnevnice niti za inozemstvo niti za zemlju”, kaže za HRT.

Saucha će tražiti grafološko vještačenje

Budak tvrdi isto. Putovao je u inozemstvo samo jednom i to 2014., ali nije uzeo ništa. “To je vrlo jednostavno ustanoviti. Tko god treba može dobiti uvid u moj tekući i žiro račun”, kaže Budak za HRT.

Putne je naloge i dnevnice odobravao tadašnji predstojnik premijerova Ureda Tomislav Saucha. On tvrdi kako nije potpisivao nikakve dnevnice savjetnicima. “Ovdje se radi o gruboj pogrešci, ili o podmetanju, ili o teškom kaznenom djelu”, kaže Saucha i dodaje kako će u ponedjeljak sve prijaviti DORH-u. Smatra da će se krivca lako pronaći jer se novac mogao izdati na ruke, ali je onaj koji ga je preuzeo morao potpisati priznanicu, Kaže kako će inzistirati na tome da se i njegov potpis grafološki vještaci.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program