Državno odvjetništvo počelo istraživanje ministrice Žalac zbog nesreće

Trebaju odlučiti hoće li se protiv ministrice podići optužnica zbog izazivanja prometne nesreće

ZADNJA IZMJENA: tra 15, 2019
Foto: PIXSELL

Vinkovačko općinsko državno odvjetništvo otvorilo je formalno istraživanje protiv ministrice Gabrijele Žalac zbog izazivanja prometne nesreće, piše Jutarnji list. Riječ je o uobičajenoj proceduri, a nakon završetka istraživanja bit će odlučeno hoće li se protiv ministrice podići optužnica ili će prijava biti odbačena.

DORH je naložio da se provede stručno prometno vještačenje kako bi se ustanovilo pod kojim je okolnostima došlo do nesreće, odnosno je li ministrica Žalac ispoštovala onaj dio Zakona o sigurnosti propisa u prometu koji kaže kako je vozač dužan paziti na pješake koji hodaju po kolniku koji na njega upravo stupaju. Kako piše 24 sata, ministrica Žalac još nije obaviještena o najnovijoj odluci DORH-a. “Nemam pojma o tome i ne želim ništa dalje komentirati”, rekla je.

Izvidi tajni

Policija je u ovom slučaju prvo DORH-u podnijela takozvano posebno izvješće. Na temelju tog izvješća, Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima pokrenulo je izvide. “Provodimo istraživanje sukladno Zakonu o kaznenom postupku u tijeku kojeg je provedena dokazna radnja ispitivanja svjedoka te naloženo kombinirano sudsko-medicinsko i prometno vještačenje”, rekli su iz vinkovačkog DORH-a za Jutarnji.

Napominju i kako u ovoj fazi još uvijek javnosti nisu dostupne pojedinosti ovog slučaja budući da su izvidi tajni, jednako kao što je i istraživanje nejavno. “Kada završe istraživanje, javnost će obavijestiti o odluci”, rekao je glavni državni odvjetnik Dražen Jelinić.

Gabrijela Žalac je 9. ožujka autom udarila desetogodišnju djevojčicu koja je završila u bolnici s prijelomom noge. Nesreća se dogodila u Vinkovcima, a ministrica nije imala važeću vozačku dozvolu, zbog čega je na licu mjesta platila 500 kuna kazne.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2134 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program