Dva najizglednija kandidata za ministra branitelja navodno su odbili prihvatiti ponudu, evo tko ostaje u igri

Najavljeno je kako će ime ministra branitelja biti poznato vrlo brzo

ZADNJA IZMJENA: velj 11, 2016
Foto: PIXSELL

Premijer Tihomir Orešković u srijedu je najavio kako će uskoro objaviti tko će biti novi ministar branitelja, no nije otkrio ništa više o tome tko bi to mogao biti.

Međutim, potpredsjednik Sabora Ante Sanader u gostovanju u emisiji Veto već prošlog petka rekao je kako se već zna tko će biti ministar no da nije na njemu da to iznosi u javnost. Nakon jučerašnje šestosatne sjednice Vijeća za suradnju javnost je očekivala kako će biti objavljeno ime ministra, no to se nije dogodilo, a kako piše Jutarnji list, iz HDZ-a su rekli da ipak još nije odlučeno tko će biti sljedeći ministar.

Brigadir Tigrova novi ministar?

Razlog tome mogao bi biti i taj što je jedan od najizglednijih kandidata Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra, odustao.

Još se jedno ime u posljednje vrijeme nameće,a to je upravo ono Milijana Brkića, glavnog tajnika HDZ-a, no Brkića očito to mjesto ne zanima pa je više puta rekao kako se želi posvetiti poslu u HDZ-u, a navodno je upravo to razlog zašto je nedavno zamrznuo svoj saborski mandat.

PXL_091213_7032165
Ante Nazor slovio je za najizglednijeg kandidata, ali je odustao PIXSELL

U igri za ministarsku poziciju, osim Brkića i Nazora, kao jedan od izglednih kandidata spominjao se još i stožerni brigadir Božo Kožul čijim bi izborom mogla biti zadovoljna braniteljska populacija obzirom da se radi o pripadniku Tigrova.

Koliko je poznato, on tu ponudu nije odbio, a je li upravo on novi ministar branitelja trebalo bi se saznati uskoro. U braniteljskim krugovima kalkulira se s imenom još jednog istaknutog zapovjednika iz Tigrova, a to je general Jozo Miličević.

Kandidati koji su otpali

josipa
Josipa Rimac rekla je da časna dužnost ministra branitelja pripada onima koji su stvarali Hrvatsku Dusko Jaramaz/PIXSELL

Već prije u kontekstu kandidata za ministra spominjao se bivši zastupnik HDZ-a Zvonko Milas, no on je to demantirao, baš kao i Milorad Demo, saborski zastupnik iz stranke Milana Bandića.

I Josipa Rimac, bivša kninska gradonačelnica i istaknuta HDZ-ovka, sama je priznala kako je njeno ime bilo spominjano u javnosti kao kandidatkinje za ministricu, no kako smatra da ima kompetentnijih kandidata od nje.

I braniteljska populacija sve nestrpljivija

I braniteljska populacija željno iščekuje da se napokon postavi novi ministar branitelja. Hrvatski generalski zbor stoga je u srijedu uputio dopis predsjedniku Vlade i njegovim najbližim suradnicima.

“Neimenovanje ministra hrvatskih branitelja nakon konstituiranja Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske, negativno utječe na braniteljsku populaciju i cjelokupno hrvatsko društvo,” stoji u dopisu koji potpisuje njegov predsjednik general zbora Pavao Miljavac.

Tajana Vlašić
Telegram autor
3206 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program