Politika & Kriminal

Dvadesetosmogodišnjak osumnjičen za napade u Splitu tvrdi da na snimkama nije on

'Mene se ne tiče tko je na onim snimkama, ja ću dokazati da to nisam ja', navodno je rekao tijekom iznošenja obrane

FOTO: Ilustrativna ftografija

Dvadesetosmogodišnji A.N. iz Gline, osumnjičen da je jučer ujutro brutalno napao dvije žene u Splitu, negira da je kriv. Njegov iskaz donosi Slobodna Dalmacija koja piše da je tijekom iznošenja obrane, osim što je govorio o svom teškom životu, rekao i sljedeću rečenicu: “Mene se ne tiče tko je na onim snimkama, ja ću dokazati da to nisam ja”.

Snimke na koje se referira su dva videa s nadzornih kamera na kojima se vidi kako muškarac napada i mlati prvo 52-godišnjakinju na Firulama, a potom nešto kasnije i 40-godišnjakinju na Blatinama.

Priznao da se drogira?

A.N.-a su upravo zahvaljujući tim snimkama identificirali brojni građani i javili policiji koja ga je jučer naposljetku i uhitila, ali tek nakon potjere. Mladić se skrivao među kućama na području Podstrane, a policija i specijalci su ga uhvatili uz pomoć dronova i pasa.

Slobodna javlja kako je 28-godišnjak, koji inače ima podeblji dosje – od krađa,razbojništava, do provala, prisile, nedozvoljenog držanja oružja… – sada priznao da konzumira opijate.

Psihijatrica procijenila da je opasan za okolinu

U popodnevnim satima ga je ispitala zamjenica županijskog državnog odvjetnika koja je osumnjičenog zatražila istražni zatvor. Kasnije je doveden u Istražni centar kod suca istrage koji mu je nakon ispitivanja odredio jednomjesečni istražni zatvor, piše Slobodna.

“Također je prije privođenja na ŽDO psihijatrica obavila pregled nad uhićenim i tek kada je procijenila da je on opasan za okolinu, ali ubrojiv i sposoban iznijeti svoju obranu krenulo se u proceduru ispitivanja”, također pišu. Kasnije je odveden u splitski zatvor na Bilicama.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu