Dvoje ljudi uhićeno zbog napada kod bivšeg sjedišta Charlie Hebdoa. Slučaj je preuzela antiteroristička policija

Vijest o uhićenju objavio je AFP pozivajući se na pravosudne izvore

ZADNJA IZMJENA: ruj 25, 2020
Foto: AFP

Zbog napada nožem u Parizu, blizu bivšeg sjedišta redakcije satiričkog tjednika Charlie Hebdo, uhićena je još jedna osoba, objavila je agencija AFP pozivajući se na pravosudne izvore. Više detalja o tom uhićenju zasad nije poznato.

Policija je ranije potvrdila kako je već uhitila jednu osobu, a francuski mediji BFM TV i Le Figaro objavili su da je prvi osumnjičeni uhićen na stepeništu operne kuće Paris Bastille.

Inače u napadu nedaleko redakcije Charlie Hebdoa ranjene su četiri osobe od kojih su dvije u teškom stanju. BBC piše kako je istragu preuzela antiteroristička policija.

Sklonili djecu i građane

Radi zaštite građana, policija je zatvorila sve škole i vrtiće u okolici napada, a djeca koja su se nalazila ondje zadržana su u tim institucijama. “Radi se o tisućama djece, od jaslica do srednjih škola. Djeca su na sigurnom”, rekao je Ariel Weil, gradski dužnosnik.

Lokalne vlasti zatražile su od stanovnika da izbjegavaju to područje u sjeveroističnom dijelu grada.

Ponovno prijetili novinarskoj redakciji

Do napada je došlo tri tjedna nakon što je počeo proces za atentat na redakciju tjednika Charlie Hebdo u siječnju 2015. kada je ubijeno 12 ljudi.

Uoči početka procesa, satirički tjednik je odlučio ponovo objaviti karikature proroka Muhameda, zbog kojih je i postao metom džihadista. Nakon toga opet je dobio prijetnje islamističke terorističke mreže Al-Kaide.

Zdravka Grund
Telegram autor
2032 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program