Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Dvojica Palestinaca ubila troje Izraelaca, uhićeni su

Napad sjekirom dogodio se u središtu Izraela u četvrtak, još četiri osobe su ranjene

Israeli security forces gather at the scene of a stabbing attack at the Damascus Gate of the Old City of Jerusalem on May 8, 2022. - An Israeli police officer was on May 8 stabbed outside Jerusalem's Old City, with the attacker shot and "neutralised", police and medics said. The officer was taken to hospital in moderate condition, police said, with medics saying the attacker was not dead. (Photo by Ahmad GHARABLI / AFP)
FOTO: AFP

Izraelske snage su u nedjelju, nakon više od 48 sati sveobuhvatne potjere, uhitile dvojicu Palestinaca pod sumnjom da su u četvrtak sjekirom zatukli troje Izraelaca u Eladu, u središtu Izraela.

“Dvojica terorista koji su ubili troje izraelskih civila u napadu u Eladu, uhićena su”, navode u zajedničkom priopćenju policija, vojska i Shin Beth, služba za unutarnju sigurnost.

Šesti napad na Izraelce od 22. ožujka

Nakon napada koji se dogodio u četvrtak navečer, policija je organizirala potjeru, objavivši fotografije i imena dvojice Palestinaca osumnjičenih za napad: Assaada Youssefa Al-Rifaja (19) i Sobhija Imeda Abou Choukeira (20) iz Roummaneha, blizu Jenina, na okupiranoj Zapadnoj obali.

Po iskazu svjedoka, napadači su iskočili iz automobila i počeli udarati prolaznike sjekirama, a zatim su pobjegli u automobilu. Troje Izraelaca je ubijeno i četvero ranjeno, jedan je u kritičnom stanju.

Ovo je šesti napad na Izraelce nakon 22. ožujka u Izraelu i na Zapadnoj obali, palestinskom teritoriju koji je izraelska vojska okupirala 1967.