Politika & Kriminal

Grupa muškaraca u klubu u Zadru pretukla američke crne gej vojnike

Napala ih je i pretukla veća grupa ljudi, samo zato što su twerkali

FOTO: Instagram

Dvojica crnih američkih vojnika u subotu navečer pretučeni su u zadarskom noćnom klubu Opera. Radi se o gej vojnicima koji su napadnuti nakon što su twerkali na plesnom podiju, piše Zadarski.hr. Napala ih je i pretukla veća grupa ljudi, a zbog raskrvarenih glava, podljeva i udaraca koje su dobili završili su na Hitnoj.

“Prošle noći smo doslovno doživjeli jedan od najgorih trenutaka ikad u životu. U klubu nas je napala grupa od osam do deset hrvatskih muškaraca. Nikad se u životu nisam osjećao tako bespomoćno. Izgledalo je kao da nas ne namjeravaju pustiti žive”, rekao 24-godišnji vojnik na Instagramu.

“Putovanje koje je počelo tako lijepo završilo je na tako užasan način. Ali zahvalan sam što smo moj prijatelj i ja živi. Imamo nekoliko udaraca i masnica, ali bit ćemo dobro”, rekao je na Instagramu 24-godišnjak iz Georgije. U videu koji je objavljen na Instagramu njih dvojica s jasno vidljivim ozljedama sjede u vozilu Hitne pomoći.

Policija sumnja na zločin iz mržnje

Napad su za zadarski portal potvrdili iz policije, rekavši da su u navedenom noćnom klubu u noći sa subote na nedjelju pretučena dvojica Amerikanaca stara 24 i 25 godina. Prema onome što su sa Zadarskog.hr doznali iz policije, vojnike je napao veći broj nepoznatih osoba udarajući ih po glavi rukama i nogama.

U policiji još nisu sigurni zbog čega su Amerikanci pretučeni. Za sada napadače traže zbog narušavanja javnog reda i mira, ali naglašavaju da će istraga pokazati je li u napadu na crne gej vojnike bilo elemenata zločina iz mržnje, što bi bilo kazneno djelo.

Nastavite čitati