Politika & Kriminal

Ekskluziv: Tolušić je imao svadbu na najskupljem imanju u Istri, kao Maja Šuput. Sobe su od 4476 kuna

Kao lokaciju za svoje vjenčanje 2017., ministar je odabrao luksuznu Stanciju Meneghetti. To otvara nova pitanja o njegovoj imovini

FOTO: Ilustracija Telegram

U javnosti je slabo poznato da se ministar Tolušić 2017. godine oženio drugi put. Vijest bi doista i spadala u privatnu sferu, da Telegram nije upravo otkrio kako se vjenčanje održalo u Stanciji Meneghetti nedaleko Bala, najprestižnijoj hrvatskoj lokaciji za takva događanja.

Koliko je poznato, ovo je prvi put da je jedan državni dužnosnik održao svadbu na tako ekskluzivnom mjestu. Ovako skupocjeno vjenčanje otvara nova pitanja o imovinskom stanju potpredsjednika Vlade, nakon ozbiljne afere sa zataškanom kvadraturom i tvrtkom kojoj je kao župan davao milijunske poslove.

Luksuzno opremljene kamene mini-vile, bazeni, izvrstan wellness

O vjenčanjima u Meneghettiju dosad se pisalo isključivo u kontekstu najuspješnijih estradnih pjevačica, poput Maje Šuput baš prošli vikend, ili proslavljenog nogometaša s međunarodnom karijerom, Vedrana Ćorluke, koji se s Frankom Batelić tamo vjenčao neposredno nakon povratka s lanjskog Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Maja Šuput, Severina i Vedran Ćorluka, pisali su lifestyle mediji, zakupili su istarsko imanje koje može primiti stotinjak gostiju u nevelikom hotelu i 20-ak luksuzno opremljenih, kamenih mini-vila, s velikim vinogradima, bazenima i izvrsnim wellnessom. Meneghetti pruža apsolutnu diskreciju; u golemi posjed opasan šumom ulazi se kroz kovanu ogradu koja se otvara nakon provjere gostiju video-nadzorom. Do kompleksa s hotelom, mini-vilama i vrhunskim restoranom vodi dugačka šljunčana staza među drvoredima.

Cijene su visoke. Primjerice, samo jedna soba prve subote u lipnju, što je datum kada se ministar oženio, prema javnom cjeniku stoji između 4476 i 15.138 kuna. Luksuzni hoteli poput Meneghettija ne objavljuju cjenike zakupa kompletnog objekta, no Telegram je iz nekoliko neovisnih izvora dobio informaciju kako se u tom slučaju samo najam lokacije za vjenčanje kreće od 10.000 eura na dan. U taj iznos ne ulaze troškovi svečane večere, muzike i tako dalje.

Facebook fotografija Ane Tolušić

Ministar Telegramu nije odgovorio na mail, poziv ni dvije poruke

Prema javno dostupnim fotografijama koje je Telegram dobio na uvid, evidentno je da su gospođa i gospodin Tolušić svoje uzvanike ugostili upravo u stanciji Meneghetti. Nije, međutim, poznato koliko su dana s gostima proveli na imanju ni koliko su točno iznosili troškovi vjenčanja. Telegram nije dobio odgovor na službeni upit koji smo u srijedu rano poslijepodne poslali u Ministarstvo poljoprivrede. Potpredsjednik Vlade kasnije nije odgovarao ni na telefonski poziv, ni dvije poruke.

Raskošno imanje koje su ministar i njegova supruga odabrali za svoju svadbu Instagram/meneghetti_istra

Gospodin Tolušić za hrvatske prilike ima iznimno visoka primanja, no teško može ući u rang najbolje plaćenih estradnih zvijezda i nogometnih reprezentativaca koji igraju za najcjenjenije svjetske klubove. Kao potpredsjednik Vlade, on ima plaću 20.312 kuna, a supruga koja je učiteljica u osnovnoj školi, 5800 kuna. Mjesečno plaćaju 11.642 kune kredita.

Meneghetti podsjeća na elitna ladanjska imanja na jugu Francuske

Mladenka s prijateljicama u vrtu Meneghettija

Koliko je lokacija njihovog vjenčanja ekskluzivna, možda najbolje opisuje citat s utjecajnog gastro bloga Kult plave kamenice koji redovito recenzira luksuznu hotelsku ponudu.

Pozicionirajući Meneghetti kao najbolji hotel u Istri 2017. godine, napisali su: “Sobe, smještene u kamenim kućama, okružene su vinogradima i prelijepom mediteranskom hortikulturom. Sobe su prostrane i autentično, nenametljivo luksuzne s fantastično udobnim krevetima, puno jastuka, velikim televizorima, lijepim kupaonicama i namještajem prilagođenim ambijentu unutrašnjosti Istre.

Meneghetti danas podsjeća na elitna ladanjska imanja na jugu Francuske, sa svim prednostima modernog hotela. Na stanciji se, naravno, i dalje proizvode ulje i vino, no vinska karta nije limitirana na kućne etikete pa smo tako večeru završili senzacionalnim Graham’s Tawnyem iz 1972. godine. Meneghetti je sigurno najljepši hotel u Istri, a možda i u cijeloj Hrvatskoj”.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu