Epidemija koronavirusa: Hong Kong je upravo prekinuo željeznički i trajektni promet s kopnenom Kinom

Ranije su zatvorili dvorane, stadioni, muzeje i druga javna mjesta. Škole i sveučilišta ostat će zatvoreni do 17. veljače

ZADNJA IZMJENA: sij 28, 2020
Foto: AFP
Što se upravo događa s koronavirusom:

Hong Kong je u utorak objavio da prekida željeznički i trajektni promet s kopnenom Kinom kako bi zaustavio širenje epidemije koronavirusom. Govoreći na konferenciji za novinare s maskom preko lica, čelnica Hong Konga Carrie Lam najavila je nove mjere koje također uključuju restrikcije zračnog prometa kao i drugih oblika individualnih putovanja.

Hong Kong je nešto ranije objavio da se zatvaraju i dvorane i stadioni, muzeji i bazeni kako bi se “izbjeglo okupljanje ljudi” i lakše širenje virusa. Škole i sveučilišta koji su zatvoreni zbog proslave kineske Nove godine ostat će zatvoreni do 17. veljače.

Radnici prijetili štrajkom

Ovakva odluka vlasti u Hong Kongu dolazi nakon što su zaposleni u zdravstvenom sektoru prijetili štrajkom zbog loše reakcije na koronavirus u Hong Kongu. Jedan od njihovih zahtjeva bio je upravo zatvaranje granice s kopnenom Kinom kako bi se zaustavilo širenje virusa, piše The Guardian.

Podsjećamo, U Hong Kongu dosad je zabilježeno osam slučajeva zaraze, a među njima šest je osoba došlo vlakom iz Kine. Broj mrtvih od koronavirusa popeo se na 106, a zaraženih na 4515. Jutros je objavljeno i da je zaražen jedan stanovnik mjesta pokraj Munchena.

Željka Orešković
Telegram autor
1140 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program