Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Eskaliralo u Domovinskom pokretu; Škorina sestra prijetila PR-ovki: 'Osobno ću ti zakrenuti vratom'

Ekaliralo je između Vesne Vučemilović i PR-ovke Domovinskog pokreta Mateje Jozeljić

25.05.2021., Zagreb - Paviljon na Zrinjevcu. Preko 130 milijuna razloga zasto 'Mozemo'!, naziv je konferencije za novinare izbornog stozera kandidata za zagrebackog gradonacelnika Miroslava Skore o financiranju platforme Mozemo!. Simpaticna Mateja Jozeljic clanica je tima Miroslava Skore. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon ovotjedne ostavke Miroslava Škore, situacija se ne smiruje u Domovinskom pokretu. Kako je objavio Jutarnji list, najnoviji sukob izbio je između Škorine sestre Vesne Vučemilović i Mateje Jozeljić koja je PR savjetnica u DP-u. Prema navodu same Jozeljić, kako prenosi Jutarnji, Vučemilović joj je na dan Škorine ostavke poslala prijeteću SMS poruku.

Nakon što je Jozeljić na Facebook stranicama Miroslava Škore i Domovinskog pokreta objavila tekst njegove ostavke, kao i objavu DP-a da ih je njegova ostavka “pomalo zatekla”, linkove objava proslijedila je u grupe Predsjedništva stranke i svih DP-ovih saborskih zastupnika. Nakon toga je, kako je sama Jozeljić navela, dobila prijetnju SMS-om od Vesne Vučemilović. “Pošalji još jednom ovakvu poruku u grupu i osobno ću ti zakrenuti vratom”, stajalo je u SMS-u čiju je fotografiju Jutarnji i objavio.

Jozeljić o svemu obavijestila Predsjedništvo DP-a

Jozeljić je potom o svemu tome obavijestila Predsjedništvo DP-a koje će o ovome slučaju, govore izvori Jutarnjeg, raspravljati na sljedećoj sjednici. U prigovoru vrhu stranke, Jozeljić se požalila na Vučemilović i cijeli događaj nazvala prekretnicom. Opisala je kako je link na objavu o Škorinoj ostavci proslijedila u grupe u koje uobičajeno šalje linkove, “a ono što je uslijedilo bilo je za mene kao mladu ženu poražavajuće na više razina”.

Prepričala je prijetnju koju je dobila od Vučemilović i dodala kako Škorina sestra tu nije stala. Prema njenim navodima, Vučemilović je nastavila “moje ime i prezime provlačiti u negativnom kontekstu kroz medije i javnost čime je dodatno otežala moje djelovanje u ovoj stranci. Također je u grupama slala obavijesti kako ja širim lažne informacije i da se prestane daljnje informiranje članova o ostavci Škore”, napisala je Jozeljić u svom dopisu vrhu stranke, kako javlja Jutarnji.

O zahvalama bratu: ‘Kao hvalospjev velikom vođi’

Dodala je i kako ovo nije prvi ispad Vesne Vučemilović. “Gđa Vučemilović i prije je imala povremene neprimjerene ispade te se s nepoštovanjem odnosila ne samo prema meni nego i prema mojim kolegama i suradnicama”, navela je dalje. Odmah nakon Škorine ostavke, Vučemilović se požalila kako je na Facebooku objavljena zahvala za njegov rad koja je, prema njenim riječima, očigledno već bila pripremljena.

“A kakve su to rečenice u tom pamfletu!? Kao da se netko sprda, kao da se piše hvalospjev velikom vođi”, rekla je tada Vučemilović, piše Jutarnji, na to dodajući kako nitko nije znao što će biti, a da je netko imao pripremljen tekst zahvale, kao i da su se i po WhatsApp grupama počeli pisati tekstovi zahvale. Izvori Jutarnjeg lista navode kako svađe u DP-u nisu bile rijetkost i da je u većini njih Vučemilović bila jedna od sudionica, čak i s bratom.

Iz DP-a tvrde da je Vučemilović stalno u svađama

“Od 100 svađa, Vesna je bila u barem 80, a među njima dobar dio i sa samim Mirom. Ona je takav karakter. Ipak, malo se previše sve to mistificira oko njegova odlaska, jer mi znamo da on već neko vrijeme teško podnosi negativni publicitet s kojim se suočava gotovo na dnevnoj bazi”, rekao je Jutarnjem jedan dužnosnik DP-a.

Drugi im je kazao kako je Škoro već godinu dana nezadovoljan odnosima u stranci. “Umoran je i razočaran izdajama ljudi na dnevnoj razini. Uđu u Sabor ili gradsko, općinsko vijeće zahvaljujući tebi i onda ti drže predavanja o tome što bi i kako trebalo. On je na svoje ime sve napravio, a na kraju je pretrpio najveću štetu, medijski ga se proziva, a drugi se skrivaju iza njega”, kazao je sugovornik Jutarnjeg.

Dodao je i kako je znao da Škoro nije htio ići u utrku za Zagrebu, no da se žrtvovao zbog stranke. “Možda se dva dana prije s nekim i posvađao, ali to je samo kap koja je prelila čašu, ne i stvarni razlog. Sad je odlučio takvima prepustiti da pokažu što mogu”, zaključio je Škorin prijatelj za Jutarnji.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više