Eto. Nakon što su mediji objavili da Vlada usred krize kupuje 273 vozila, Plenković je ipak povukao odluku

Odluku je premijer obznanio oko sat vremena nakon što su mediji počeli pisati o nabavci

ZADNJA IZMJENA: ožu 18, 2020

Vlada odustaje od nabave 273 vozila za potrebe državnih institucija, kazao je premijer Andrej Plenković danas u Saboru. Premijer je takvu odluku priopćio nedugo nakon što su mediji počeli pisati o tome kako je Središnji državni ureda za javnu nabavu jučer potencijalnim dobavljačima uputio poziv na savjetovanje zbog kupnje vozila.

U Saboru je pitanje o kupnji vozila Plenkoviću postavio zastupnik Mosta, Nikola Grmoja. „Tražimo smanjenje potrošnje države. Ne možete sada nabavljati automobile. Sav novac dajte u gospodarstvo”, rekao je Grmoja. Plenković mu je odgovorio da će nabavka automobila smjesta biti stornirana. „Nema kupovine automobila u krizi”, naglasio je premijer.

Kupnja 273 vozila

Vlada je za 21 državnu instituciju planirala kupiti 273 nova vozila. Na popisu se našlo pet automobila više srednje klase i 25 srednje klase.

Tu je još i 14 presretača, 46 motocikala za policajce, 30 automobila za nadzor, 19 automobila za obavljanje očevida, jedan autobus, dva minibusa, četiri terenska interventna vozila i velik broj automobila niže i niže srednje klase.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2337 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program