Politika & Kriminal

Eto slučajnosti. HRT smijenio Ljiljanu Sauchu jer im treba 'mlado lice', emisiju će voditi bivša savjetnica ministra Beroša

Umjesto Sauche emisiju Vijesti iz kulture uređivat će Antonia Ćosić

izvor: Facebook Članak se nastavlja ispod oglasa

Za HRT nema nikakvih problema. Smjena dugogodišnje voditeljice emisije “Vijesti iz kulture”, Ljiljane Sauche, najavljena telefonom u petak poslijepodne, uz objašnjenje da na ekranu trebaju nova, mlada lica, objašnjava se u službenoj reakciji kao “uobičajena promjena voditelja na malim ekranima, kakva postoji na svim ostalim televizijama, pa tako i na HRT-u”. Uz obavezan dodatak kako su “sve kolegice i kolege jednako vrijedni i Hrvatska radiotelevizija iznimno cijeni njihov doprinos programu”.

Ipak, teško je ne zamijetiti zanimljiv detalj u ovoj “uobičajenoj promjeni”. Naime, Ljiljanu Sauchu mijenjat će Antonia Ćosić, koja je do početka ove godine radila kao urednica i voditeljica na Radio Sljemenu. Zanimljivo je ono što je, međutim, radila do kraja srpnja 2020. – Ćosić je tih šest mjeseci bila posebna savjetnica za odnose s javnošću ministra zdravstva Vilija Beroša.

Životna lekcija

Bilo je to zaista rijetko turbulentno vrijeme i mjesto za rad, pa ne čudi da je pri oproštaju od tog posla u srpnju Ćosić bila emotivna. U statusu na Facebooku između ostalog je napisala: “I dalje imam puno osmijeha i suza, ali nemam prave riječi za ovu životnu lekciju i rad s prekrasnim ljudima koji su me obogatili za život”.

Ljiljana Saucha, koja je na HRT-u vodila niz emisija, uključujući i središnji Dnevnik, a “Vijesti iz kulture” posljednjih devet godina, ostat će, kako je najavila urednica Zrinka Turalija Kurtak, dio redakcije.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu