Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Eto slučajnosti. HRT smijenio Ljiljanu Sauchu jer im treba 'mlado lice', emisiju će voditi bivša savjetnica ministra Beroša

Umjesto Sauche emisiju Vijesti iz kulture uređivat će Antonia Ćosić

izvor: Facebook

Za HRT nema nikakvih problema. Smjena dugogodišnje voditeljice emisije “Vijesti iz kulture”, Ljiljane Sauche, najavljena telefonom u petak poslijepodne, uz objašnjenje da na ekranu trebaju nova, mlada lica, objašnjava se u službenoj reakciji kao “uobičajena promjena voditelja na malim ekranima, kakva postoji na svim ostalim televizijama, pa tako i na HRT-u”. Uz obavezan dodatak kako su “sve kolegice i kolege jednako vrijedni i Hrvatska radiotelevizija iznimno cijeni njihov doprinos programu”.

Ipak, teško je ne zamijetiti zanimljiv detalj u ovoj “uobičajenoj promjeni”. Naime, Ljiljanu Sauchu mijenjat će Antonia Ćosić, koja je do početka ove godine radila kao urednica i voditeljica na Radio Sljemenu. Zanimljivo je ono što je, međutim, radila do kraja srpnja 2020. – Ćosić je tih šest mjeseci bila posebna savjetnica za odnose s javnošću ministra zdravstva Vilija Beroša.

Životna lekcija

Bilo je to zaista rijetko turbulentno vrijeme i mjesto za rad, pa ne čudi da je pri oproštaju od tog posla u srpnju Ćosić bila emotivna. U statusu na Facebooku između ostalog je napisala: “I dalje imam puno osmijeha i suza, ali nemam prave riječi za ovu životnu lekciju i rad s prekrasnim ljudima koji su me obogatili za život”.

Ljiljana Saucha, koja je na HRT-u vodila niz emisija, uključujući i središnji Dnevnik, a “Vijesti iz kulture” posljednjih devet godina, ostat će, kako je najavila urednica Zrinka Turalija Kurtak, dio redakcije.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više