Politika & Kriminal

Europska agencija za lijekove procjenjuje uporabu Pfizerovog cjepiva za djecu od 5 do 11 godina

Cjepivo u dvije doze, koje se temelji na novoj mRNA tehnologiji, proizvodi snažan imunološki odgovor u djece od 5 do 11 godina

A boy receives the first dose of the Pfizer/BioNTech COVID-19 vaccine in Tegucigalpa, on September 25, 2021, during a vaccination programme for teens aged 12 to 15. (Photo by ORLANDO SIERRA / AFP)
FOTO: AFP

Europska agencija za lijekove danas je objavila kako procjenjuje uporabu cjepiva Pfizer/BioNTech protiv covida-19 kod djece od pet do 11 godina. Trenutačno analiziraju podatke, uključivo rezultate iz studije koja je u tijeku, za cjepivo koje se distribuira pod nazivom comirnaty. Ono je već odobreno za djecu stariju od 12 godina u SAD-u i EU-u.

Cjepivo u dvije doze, koje se temelji na novoj mRNA tehnologiji, proizvodi snažan imunološki odgovor u djece od 5 do 11 godina, pokazalo je kliničko ispitivanje na 2268 sudionika, objavila je tvrtka prošli mjesec.

Pfizer i BioNTech predali su prošli tjedan podatke za comirnaty za korištenje kod mlađe djece.

Pfizer i BioNTech su najveći opskrbljivači EU cjepivom

Uz cijepljenje djece, regulator i proizvođači cjepiva razmatraju dodatne doze za osjetljive skupine, te naglašavaju potrebu jačanja proizvodnje i širenja pristupa cjepivu na što je više ljudi moguće.

EMA je također u ponedjeljak objavila da je odobrila dva nova proizvodna mjesta u talijanskim gradovima Monzi i Anagniju. Ta će dva mjesta proizvesti do 85 milijuna dodatnih doza za EU 2021. rekao je regulator. Pfizer i BioNTech su najveći opskrbljivači Europske unije cjepivom protiv covida-19.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu