Politika & Kriminal

Evakuirana je redakcija CNN-a u New Yorku, pronađen sumnjivi paket

Danas su poslane bombe Obami, Clintonovima, a jučer Sorosu

Nakon vijesti da su pronađene bombe u domu Billa i Hillary Clinton te u uredu bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame u Washingtonu, objavljeno je da je evakuiran i njujorški ured CNN-a nakon što se u eteru oglasio alarm te je prekinut program.

Naime, kako javlja CNN u Time Warner Center, zgradu u kojoj je smještena i redakcija CNN-a, stigao je sumnjivi paket koji je policija u međuvremenu uklonila. U njemu se navodno nalazi uređaj iz kojeg vire žice i cijevi, gotovo se sigurno, navode, radi o bombi. Policija moli građane da se ne približavaju zgradi. Novinari CNN-a javljaju se uživo s ulice u New Yorku, blizu zgrade koju je policija okružila.

https://www.youtube.com/watch?v=cFTXlk77d6Q

Počelo je s bombom poslanom Sorosu

Pojavila se i vijest da je paket s bombom poslan i u Bijelu kuću, ali to je u međuvremenu demantirano. U slučaju Obame i Clintonovih navodno se radi o sličnim eksplozivnom uređaju kakav je jučer pronađen u poštanskom sandučiću Georgea Sorosa, a policija zasad smatra da su svi uređaji, dakle i ovaj koji je poslan na adresu CNN-a, povezani.

Policija je jučer objavila kako je ispred kuće Sorosa pronađena bomba koja je je detonirana u obližnjem šumskom području. Soros je meta neprijateljske medijske kampanje vladajuće garniture u njegovoj rodnoj Mađarskoj i predstavlja nepoželjnu figuru za desničare u istočnoj Europi i Sjedinjenim Državama.

Danas je sumnjivi paket pronašao tehničar koji pregledava poštu koja stiže bivšoj američkoj državnoj tajnici Clinton. Bombu u uredu Baracka Obame presreli su agenti tajne službe. Radi se navodno o sličnom eksplozivnom uređaju kakav je jučer pronađen u poštanskom sandučiću Georgea Sorosa.

 

Nastavite čitati