Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Evo i njega. Brkić napao užičko kolo u Zagrebu: 'Trpimo previše toga što nas odvaja od Crkve i domovine'

Nekad visokopozicionirani HDZ-ovac smatra da se moramo jače boriti za 'HRVATSKO JA'

15.03.2020., Zagreb - Izborni stozer tima "Opcija za promjene" na unutarstranackim izborima u HDZ-u u hotelu Panorama. Milijan Brkic Photo: Josip Regovic/PIXSELL
FOTO: Josip Regovic/PIXSELL

Milijan Brkić, nekad visoki HDZ-ovac i osoba od najvećeg povjerenja Tomislava Karamarka, objavio je opsežan status o današnjoj smotri folklora u Zagrebu, u kojem je napao današnje vodstvo HDZ-a. Na Međunarodnom festivalu folklora su se, između ostalog, pojavili mlađi ljudi odjeveni u srpske narodne nošnje.

Zaplesali su užičko kolo, a mediji su javljali kako se vijorila i srpska zastava. Brkić je taj događaj usporedio s dočekom specijalne policije u Zagrebu 1995. godine, nakon operacije Oluja. “Pitam se jesmo li dosegli najviši oblik političkog i intelektualnog razvoja ili smo došli do dna ljudske gluposti?”, piše Brkić.

“Trpimo li previše tihog političkog nasilja kojim nas usmjeravaju što dalje od Crkve, obitelji, Domovine, tradicije i jedinstvenosti? Mi JOŠ JAČE moramo zastupati svoj identitet, svoj izvorni stav, svoje HRVATSKO JA”. Njegov status prenosimo u cijelosti:

“[ E MOJ NARODE – E MOJ HDZ ]

9. kolovoza 1995. godine spontani doček Specijalne Jedinice Policije ALFA u Zagrebu i preživjelih pripadnika „Alfi“ na središnjem gradskom Trgu. Jedan od pripadnika je, između ostalog, rekao „nema više Krajine“. Zagrebom su se vijorile hrvatske zastave s nacionalnim grbom.

Tema 55. Međunarodne smotre folklora Zagreb je Nematerijalna kultura kao živa baština, a ovogodišnji program su upotpunili pojedinci i skupine prikazujući vrijednosti folklora u Hrvatskoj i svijetu. U sklopu ovog događaja danas je “spontano upriličeno” predstavljanje susjedne nam Republike Srbije s plesnom točkom Užičko kolo u opančićima uz prigodno mahanje srpskom zastavom s Obrenovića grbom, doduše izvan planiranog programa. Naivno ili ne? Procijenite sami.

U 26 godina razlike od povijesnog ulaska „SJP „Alfa“ u Zagreb do danas, postali smo društvo iznimno visoke razine tolerancije, poštivanja različitosti, usvajanja nekih novih obrazaca ponašanja. Kažu neki kako mentalno rastemo, razvijamo se i sve smo moderniji. Današnji primjer dobrodošlice mladim pripadnicima srpske nacionalne manjine koji su prikazali bogatstvo njihovog folklora na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu jasno pokazuje našu političku zrelost i društvenu odgovornost bez obzira što su njihovi sunarodnjaci prije 30 godina pokušali okupirati cijelu Hrvatsku.

Pitam se jesmo li dosegli najviši oblik političkog i intelektualnog razvoja ili smo došli do dna ljudske gluposti? Trpimo li previše tihog političkog nasilja kojim nas usmjeravaju što dalje od Crkve, obitelji, Domovine, tradicije i jedinstvenosti? Od silnih neočekivanih političkih kombinacija, tišine i razjedinjenosti takozvanih domoljuba, više ne možemo prepoznati svoje od „njihovih“ u nedostatku jasnih stavova i smjernica. Naš narod bi valjda trebao još i zaplesati Užičko kolo kako bi se ostvarile nečije osobne međunarodne ambicije, ali unatoč svemu mi JOŠ JAČE moramo zastupati svoj identitet, svoj izvorni stav, svoje HRVATSKO JA!”, napisao je Brkić.

[ E MOJ NARODE – E MOJ HDZ ]9. kolovoza 1995. godine spontani doček Specijalne Jedinice Policije ALFA u Zagrebu i…

Posted by Milijan Brkić on Friday, July 9, 2021

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više