Politika & Kriminal

Evo i Vučića: 'Misle da su ponizili Đokovića. Ponizili su sebe'

'To je bila farsa s gomilom laži... Proces je bio besmislen', rekao je predsjednik Srbije koji se već čuo s Đokovićem

Serbian President Aleksandar Vucic makes a national statement on the second day of the COP26 UN Climate Summit in Glasgow on November 2, 2021. - World leaders meeting at the COP26 climate summit in Glasgow will issue a multibillion-dollar pledge to end deforestation by 2030 but that date is too distant for campaigners who want action sooner to save the planet's lungs. (Photo by HANNAH MCKAY / POOL / AFP)
FOTO: AFP

Nižu se reakcije na odluku australskog suda prema kojoj će Novak Đoković biti deportiran iz Australije. Nije trebalo dugo čekati da se oglasi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

”Oni misle da su ovim desetodnevnim maltretiranjem ponizili Đokovića, a oni su zapravo ponizili sebe”, rekao je, prenosi Kurir.

Vučić je rekao da je razgovarao s tenisačem nakon odluke o deportaciji te da mu je poručio da jedva čeka da se vrati u Srbiju, ”gdje je uvijek dobrodošao”.

‘To je bila farsa’

”To je bila farsa s gomilom laži. Pa tužitelj laže! Proces je bio besmislen. Rekli su da je ispod 50 posto cijepljenih u Srbiji. Nemojte lagati, taj broj je 58 posto. To je mnogo više nego u brojnim zemljama EU”, rekao je još predsjednik Srbije.

Kaže, šikaniranje i maltretiranje je trajalo 11 dana. ”Da ste rekli onaj koji nije cijepljen nema pravo ući, Novak ne bi došao ili bi se cijepio”, dodao je.

Nakon presude oglasio se i sam Đoković. Između ostalog, poručio je da je razočaran, ali da će poštivati odluku suda.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu