Evo, još jedan na listi: i Ivan Čehok je zabrljao s imovinskom karticom, nije prijavio kuću, stan i dodatni posao

Kaže da je kuću prepisao na djecu, stan još nije preuzeo, a plaću će navesti u novoj kartici

ZADNJA IZMJENA: velj 13, 2020
Foto: PIXSELL

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok je u imovinsku karticu zaboravio unijeti dvije nekretnine i jedan izvor prihoda, otkriva portal Varaždinski.hr. Čehok je u imovinskoj kartici naveo da sa suprugom posjeduje 2,302 dionice J&T banke ukupne vrijednosti oko 69 tisuća kuna, te umjetničke slike koje je procijenio na 150 tisuća kuna. Od prihoda je spomenuo samo gradonačelničku plaću visine 17,860 kuna.

Čehok je naveo i da je njegova supruga vlasnica apartmana na Ugljanu vrijednog 600 tisuća kuna, te Renault Meganea starog 10 godina procijenjenog na 40 tisuća kuna. Novinari Varaždinskog uočili su da u kartici nema obiteljske kuće u Varaždinu. Nema ni stana u istom gradu koji je, prema Uskoku, Čehok dobio kao mito za usluge učinjene Miroslavu Buniću, odnosno tvrtki Zagorje-Tehnobeton. U imovinskoj kartici se ne spominje ni prihod koji Čehok ostvaruje radom na Sveučilištu Sjever.

Kuću je prepisao na djecu

Varaždinski gradonačelnik je priznao da nije naveo kuću, stan i dodatni posao, i za svaki od tih propusta ponudio je opravdanje. „Ja sam svoj dio kuće prenio na svoju malodobnu djecu. Zapravo, jedno dijete već je punoljetno. A druge polovine vlasnik je supruga. To prijavljuju oni kojima bračni drug ne predaje svoju karticu. Zašto bih ja upisivao to kad je žena to navela u svojoj kartici, a ja nisam vlasnik? Dakle, nema tu zatajivanja imovine ako je ona to navela”, kazao je.

Takvo objašnjenje pobilo je tumačenje Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa koje je zatražio Varaždinski.hr. Iz povjerenstva su objasnili kako su dužnosnici u karticu dužni unijeti i podatke o nekretninama u suvlasništvu svog bračnog druga i malodobnog djeteta, bez obzira na to je li ih bračni drug unio u svoju imovinsku karticu. Prema tom tumačenju, Čehok nije dužan prijaviti samo onaj dio imovine koji glasi na punoljetno dijete.

Govoreći o problematičnom stanu površine 79 kvadrata s parkingom u podzemnoj garaži, Čehok kaže da ga nije prijavio jer nije upisan kao vlasnik nekretnine. Ima kupoprodajni ugovor, priznao je, ali nije ga isplatio do kraja, a stan je u međuvremenu postao dio predstečajne nagodbe. Što se tiče prihoda koje ostvaruje kao docent na Sveučilištu Sjever, varaždinski gradonačelnik tvrdi da je prvu plaću primio tek u siječnju 2019. godine, pa će zaradu od tog posla prijaviti u promjenama za prošlu godinu.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2274 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program