Evo, znali smo da se radilo o greškici; javio se HRT i kažu da su stvarno slučajno maknuli Grlićev Ustav RH

Film je jutros zamijenjen drugim filmom, sad je ipak vraćen u raspored

ZADNJA IZMJENA: sij. 12, 2018
Foto: Interfilm

Nakon što su danas Telegram i još neki mediji pisali kako je HRT uklonio film Rajka Grlića Ustav Republike Hrvatske s programa, oglasila se javna televizija te u odgovoru za Večernji list poručila da je za sve, zapravo, kriva tehnička greška te da će film biti emitiran u terminu kada je to ranije bilo i najavljeno, dakle u četvrtak, 18. siječnja, u 21 sat.

“Zbog tehničke pogreške u sustavu tijekom današnjega prijepodneva naslovi dijela igranih filmova i televizijskih serija, čije je emitiranje predviđeno do kraja siječnja, nisu u programskome rasporedu bili prikazani sukladno utvrđenome planu emitiranja. Pogreška će tijekom poslijepodneva biti ispravljena te će, među ostalim, biti pravilno najavljen i spomenuti igrani film.”

Tvrde da je najobičnija tehnička pogreška u sustavu

U međuvremenu smo provjerili raspored Drugog programa za 18. siječnja i Ustav se zaista vratio, a film koji su jutros stavili umjesto njega u isti termin – komediju Majstori, redatelja Dalibora Matanića, je zasad uklonjen.

HRT je jučer mijenjao program zbog pobune desničarskih udruga

Da je HRT-ov raspored izmijenjen te da je umjesto Ustava u program ubačen drugi film prvi je jutros primijetio Novi list. Obzirom da je HRT u četvrtak promijenio termin emitiranja komedije Pave Marinkovića Ministarstvo ljubavi zbog pobune desničarskih udruga, ova HRT-ova greškica je, priznat ćete, ipak dosta neobična koincidencija.

Naime, kao i Ministarstvo ljubavi, radnja Ustava, također bi određenim radikalnim krugovima mogla biti problematična. Film, naime, između ostalog, prati priču srednjoškolskog profesora koji je po danu radikalni hrvatski nacionalist, dok se noću iskrada iz kuće i hoda ulicama kao transvestit. Bez obzira na to, HRT zasad čvrsto stoji kod svoje tvrdnje da je riječ samo o tehničkoj pogrešci.

Tajana Vlašić
Telegram autor
3130 članaka Više o autoru