Facebookom se širi popis predizbornih obećanja HDZ-a iz 1990. Izgledaju zbilja senzacionalno, nisu ostarila ni dana

Impresivan je popis obećanja koji je HDZ davne 1990. dao hrvatskom narodu

ZADNJA IZMJENA: lip 17, 2019

Proslava 30. godišnjice osnivanja HDZ-a ne ide glatko. Prvo im je pala internetska stranica, da bi se onda Facebookom počeo širiti popis predizbornih obećanja kojima je stranka 1990. godine krenula u borbu za vlast na prvim demokratskim izborima. Lista je objavljena na stranici Dnevna doza splitskog nereda, gdje brojni građani izražavaju oduševljenje progresivnim i logičnim programom koji je danas vladajuća stranka osmislila prije skoro 30 godina.

Tako je HDZ uoči izbora održanih 18. travnja 1990. godine najavio da će se „uskoro” plaće dobivati u bruto iznosu. „Danas jedan proizvođač hrani pet birokrata, kod nas će dvojica u proizvodnji biti naspram jednog u administraciji”, stoji na popisu obećanja. Tako nastali višak administrativaca HDZ je planirao zbrinuti „prekvalifikacijom administrativnog viška u poslove korisne svima”.

Kome sve ide?

„Nijedno radno mjesto više neće biti sigurno, oni koji znaju i koji su sposobni imati će prednost”, odlučili su HDZ-ovci 1990. godine, na nesreću stotina tisuća očito nesposobnih, koji su pred tom HDZ-ovom mjerom emigrirali u Irsku i Njemačku i ostatak razvijenog svijeta.

Bonus na obećano trebao je biti novi porezni sustav, „jer se u Jugoslaviji plaća trenutno najveći porez na svijetu, a ne zna se kome sve ide”. Danas zato točno znamo kome sve ide.

Vedran Vrabec
Telegram autor
1875 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program