Fakultetsko vijeće Filozofskog upravo je smijenilo dekana Holjevca; on tvrdi da je vijeće nelegalno

Za novog v.d. dekana predložen je Neven Budak

ZADNJA IZMJENA: stu 21, 2016
Foto: PIXSELL

Željko Holjevac, vršitelj dužnosti dekana zagrebačkog Filozofskog fakulteta, smijenjen je odlukom Fakultetskog vijeća, no Holjevac legalnost istog osporava. Kako piše N1, Vijeće je predložilo da na njegovo mjesto dođe Neven Budak, bivši dekan.

Fakultetsko vijeće odluku o smjeni v.d. dekana može donijeti natpolovičnom većinom. Nad današnjoj sjednici bilo je 60 članova, profesora i studenata, od njih ukupno 89. Dio njih je iz redova raspuštenog ogranka Studentskog zbora.

Htio spriječiti sjednicu

No, Holjevac tvrdi da je vijeće nelegalno. Profesor Dean Duda za N1 je potvrdio kako je pokrenut postupak za izbor novog v.d.dekana te da je predložen Budak.

Malo nakon odluke o njegovoj smjerni, oglasio se i sam Holjevac. “Samo v.d. moze pripremiti, sazvati i voditi sjednicu Fakultetskog vijeća”, poručio je novinarima, dodajući kako ga je imenovao Senat i da je rektor taj koji se mora očitovati o zbivanjima na Vijeću, a s njim će se uskoro čuti. “Sad je sve u njegovim rukama, da se vidi može li se na sjednici sazvanoj mimo odredaba statuta donijeti ovakva odluka”, kazao je Holjevac, piše N1.

Izvanredna sjednica Vijeća započela je u 11 sati. Njeno održavanje Holjevac je već ranije pokušavao spriječiti slanjem prijetnji kaznenim prijavama koje mogu završiti zatvorom do godine dana. No, nakon što je utvrđen kvorum, sjednica je danas ipak održana.

Tajana Vlašić
Telegram autor
3206 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program