Politika & Kriminal

Filipović ima novu foru za napad na Tomaševića: ‘U vašem programu za Zagreb nema branitelja!’

Večeras je održano još jedno sučeljavanje kandidata za Zagreb. Donosimo najzanimljivije

FOTO: Facebook RTL

Večeras su se na televiziji RTL sučelili kandidati i kandidatkinje za gradonačelnika ili gradonačelnicu Zagreba, Jelena Pavičić Vukičević, Vesna Škare Ožbolt, Davor Filipović, Joško Klisović, Miroslav Škoro i Tomislav Tomašević.

Kandidati su se na početku predstavili i rekli zašto su oni pravi izbor. Upitan za reference, Škoro je ispričao tko je pa dodao kako je vodio više sustava koje je utemeljio. “Ovo mi ne bi bilo prvi put da sjednem za upravljačku funkciju. Ovdje nema nikoga čiji se životni put može usporediti s mojim”, kazao je.

Ubrzo su krenuli komentari i replike pa je Filipović rekao Klisoviću da je cijela organizacija SDP-a raspuštena jer su bili učenici Bandića, na što je Klisović odgovorio kako je on čistih ruku bez ijedne afere ili skandala.

Adventske kućice, parking, domoljublje…

Škoro je pak dodao kako je “držao adventske kućice, kako se ekstremno obogatio i imao jedan parking”. Kaže kako je to htio reći sam, prije nego se Filipović opet počne ponavljati. HDZ-ov gradonačelnik mu je uzvratio kako je dobivao milijunske iznose od Zagreba te da je za njega “domoljublje pjevati u Americi dok je Hrvatska krvarila”.

Moderatorica je zatražila da prokomentiraju dolazak građana s pravom glasa na izbore u Hrvatsku bez PCR testa. Škoro je na to rekao kako se HDZ pobrinuo da njihovi partneri iz SDSS-a dođu u Hrvatsku dati im glasove.

Klisović je pak govorio o kontroli financija, rekavši kako će on uvesti riznicu kao instrument kroz koji prolaze sve transakcije u koje će građani imati uvid.

‘Tomaševićev program nema Domovinski rat’

Filipoviću je pak zasmetalo to što se u programu Tomaševića ni jednom riječju ne spominju Domovinski rat i branitelji. Tomašević uzvraća riječima kako na njegovoj stanici nije bila nijedna objava o HDZ-u ili Filipoviću dok na Filipovićevoj stranci o njemu pišu bar jednom dnevno. Govoreći o braniteljima, kaže da je njegov otac bio u ratu, na što se Škoro ubacuje i govori da je bio i kod njega na listi.

Tomašević pak kaže da je samo podržao kandidatkinju za gradsko vijeće u Zaprešiću. Na temu branitelja se oglasila i Škare Ožbolt: “Uzimati ih u usta je previše. Manipulirate s braniteljima, nacionalnim interesom. Nema ovdje osobe koja ne voli svoju Hrvatsku. I svi poštuju branitelje. Ali ovdje govorimo o komunalnim stvarima, razvoju grada. Zagreb se brani ponovo ovdje, kroz razvoj, a ne kroz ideološke rasprave, Srba, PCR testova, domoljublja, svi smo mi domoljubi i nemojte mjeriti nikome krvna zrnca jer moja su možda najveća, veća od vaših”, rekla je.

Pavičić Vukičević: ‘Tomašević nije živio s problemima građana’

Jelena Pavičić Vukičević je rekla kako su u Zagrebu prvi osnovali red za branitelje te da branitelji znaju gdje su im vrata uvijek bila otvorena. Za Tomaševića je rekla da on nije živio u Zagrebu ni s problemima građana. “S druge strane, kada kaže da je bio marljiv u Gradskoj skupštini grada Zagreba, to je volonterski angažman. Zasjedanje je jednom mjesečno, pa ne mislimo valjda da je to neki ozbiljan posao”, kaže.

On je rekao da se radi o nevjerojatnim i smiješnim optužbama. Klisović je pak rekao kako on živi u Zagrebu, kako je tu i rođen te da nije zadovoljan stanjem stvari. Škare Ožbolt je pak prozvala i Tomaševića i Filipovića, ali i Pavičić Vukičević jer mjesec i pol dana nakon potresa nisu sazvali Skupštinu kako bi pomogli građanima.

Govoreći o obnovi nakon potresa, Škoro je rekao kako koliko država skrbi jasno pokazuje to da su ljudima u kontejnerima poslali račune za struju, za što kaže da ima i dokaze. Škare Ožbolt mu je pak rekla da je on čisti amater u pogledu obnove i da ne zna kako bi on vodio obnovu kao gradonačelnik.

‘Osjeti se miris ruskog plina koji financira Škoru’

Govoreći o temi obnove, Tomašević se osvrnuo na Škorine tvrdnje da se Možemo financira iz inozemstva, što je odbacio. “Sva naša izvješća prošla su sve državne revizije. Da postoji bilo kakva nepravilnost, ja vjerujem da bi me HDZ već u lisicama odveo. Ali ne postoji. Vi ste svjesno, lažno prijavili. Čak ste obmanuli javnost, rekli ste da ste nas kazneno prijavili, a zapravo ste je to bilo prekršajno. I kad se to odbaci, a siguran sam da će se odbaciti, jer ste to napravili 36 sati prije predizborne šutnje, pokrenut ćemo građansku parnicu zbog nadoknade štete”, kazao je.

Škoro je potom govorio o obnovi rekavši kako je država rekla da će snositi 60 posto, Grad 20 posto, a privatni investitori 20 posto. Svi ostali kandidati ga ispravljaju da je to tako određeno Zakonom. Kada je došao red na temu recikliranja, Tomašević je rekao Škori da mu više ne uvlači obitelj u raspravu, budući da je on jedini to radio, a tražio da se njegovu obitelj ne spominje. Škare Ožbolt je pak rekla da nju spominju po anketama na što Tomašević tvrdi kako svi u studiju imaju problema s anketarima preko telefona osim Škore. “HAKOM je rekao da je broj na tu tvrtku, koju ste vi unajmili. U ovom studiju se osjeća, osjetite li? Osjeti se miris ruskog plina, koji stoji i financira politički projekt Miroslava Škore”, kaže.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu